• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
schuldiner - майстор
Последно с циганска баница джвакахме чирози и мастика. Сиромашка работа...
torbalan - Дървен философ
хехе
ако добавим една тава пържоли, кофа вино... може салата и ракия... става егати циганската баница ;)

иначе аз като хлапе си я правех малко по-иначе...
изпичах хляб на печката... после го мажех със свинска мас и след това сол и пипер на вкус...
супер вредно е, ама вкусно :)
ZMeyGorianin - майстор
Вредно е ако си изяждал по един хляб на ден обработен по този начин!
Моята приятелка ми каза нейната рецепта за циганска баница, която свекърва й прави за закуска, защото става бързо и вкусно. Когато я споделих с майка ми, тя реагира по същия начин като

stiv1961
Чираче,ти погледна ли линка,който съм постнал?Къде у циганин зехтин,чили,фурна...пък и филе ,,Елена"?То аз нямам такива екстри.....
та тази рецепта е следната: взема се стар хляб, но не мухлясъл естествено и се реди в тавичка. Отгоре се полива със смес от яйца и сирене, слага се да се запече и когато е вече почти готово, се рендосва кашкавал.

В края на крайщата заприличва малко на принцеси, но става по-бързи, защото печеш всичко наведнъж.
pavkatay - майстор
Циганската баница е точно това ,което е в рецептата на автора.Другото са различни неща.
Отделен е въпроса,че като нЕма вече цигани(всички са роми) сигурно трябва да и се смени името на тази баница :lol:
Стефко - специалист
Ромска баница :? Но това звучи международно вече - всички роми, рОмънци, римляни ще претендират за авторство. Че даже и индийците, от където са се пръкнали всички мангали по света :x
не съм яла от години циганска баница :-D
да си припомним детските години :)
rum_sz - специалист
1 капка оцет,става доста пикантно :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Циганска Баница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: