• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gizdo - специалист
sensi написа:
filmatoplo написа:
:-D Ясно лятото плажа се отлага , пелетаджиите -вгуст ще са по складовете :supz: .
Много си прав, края на април и началото на май сме в заводите да купуваме на едро. а до август може и да съберем пари за моренце. Между другото, вече не съм за този раздел :cry: , минах на въглища. Добре че си ги оставих, мислех лятос да ги подаравам, че ми заемаха място.
Аз мойте остатъци ги подарих, за да имам място за пелетите. Сега имам гориво за 1 седмица и ако никой не вкара пелети ще се ходи до Топливо за кимур :sad:
vilhemovivi - специалист
Еми така става като се смята колко разход ще е необходим от СПЕЦИАЛИСТИТЕ на к...р
syncho - майстор
vilhemovivi аз като разправям, че не може да се сметне колко ще е разхода никой не ми вярва, сега се сърдете като не излиза... ето поредния цитат от е-мейл който получихме "Kolko bi struvalo i otoplenieto mi za mesec." Можеш ли да ми кажеш сега как да му отговоря на клиента? :) Ако му кажа малко ще стане както ти сега руптаеш, като му кажа много ще каже, че скъпо му идвало...
radiocontrol - специалист
syncho написа:
vilhemovivi аз като разправям, че не може да се сметне колко ще е разхода никой не ми вярва, сега се сърдете като не излиза... ето поредния цитат от е-мейл който получихме "Kolko bi struvalo i otoplenieto mi za mesec." Можеш ли да ми кажеш сега как да му отговоря на клиента? :) Ако му кажа малко ще стане както ти сега руптаеш, като му кажа много ще каже, че скъпо му идвало...
Няма отопление при което може да се каже точно колко ще излиза,без значение дали с климатик или на твърдо гориво.Най–малкото препояитаната температура е различна,да не говорим за типа на изолацията ,дограмата ,изложението на къщата и още много други малки фактори който никак не са за пренебрегване.
fbr - майстор
radiocontrol написа:
Няма отопление при което може да се каже точно колко ще излиза,без значение дали с климатик или на твърдо гориво.
А и човек предполага, господ разполага. Горивото, което ми е било достатъчно, за целия отоплителен сезон, години наред, при една и съща отоплителна система, тази година, към края на февруари ще свърши. Чух по радиото, че и тецовете са им на привършване запасите от въглища. Така че, отговор на въпроса от есемеса няма. Всъщност, самия въпрос дава характеристика на задаващия го.
valqk - специалист
Вчера взех 250кг слънчогледови на 450лв/тон!
Имаше само сламени и слънчогледови... в БГ заводите за пелети не бачкали.
Румънската граница още затворена.
Слухове, че и там нямали суровина... абе забавна история.
nnikbg - специалист
Ehoooo какви слънчогледови за 450 лв/т, нали бяха 200 лв/т :shock: :shock: :shock:
kok - специалист
май според търсенето и цената се вдигаа :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами така е - скро говорих с един производител - каза, че проблемът не е толкова, в завишеното търсене в по студеното време, а проблемът е, че изобщо не произвеждат заради липса на суровина. В тези снегове не може да влиза в гората изобщо, затова няма нито дърва за продан като гориво, нито дърва като суровина за пелети.
deyanyovkov - специалист
nnikbg написа:
Ehoooo какви слънчогледови за 450 лв/т, нали бяха 200 лв/т :shock: :shock: :shock:
Абсолютно - бяха, а и най-кофтито е че не горят - правя едни сложни схеми за да вдигна 60 градуса. Пепел и шлака само.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: