Ел. инструментите. Консумативи.
null - специалист
Някой знае ли кой внася FARTOOLS.
Гледах следните машинки http://www.fargroup.net/2/en/pages/page101-big.jpg
Интересува ме от къде и за колко може да се купят.
velsi - Почетен майстор
Явно не си бил достатъчно внимателен. :-D

Прикачен файл

Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (50.71 KиБ) Видяна 26771 пъти
null - специалист
Вярно не съм бил внимателен. Благодаря.
Интересното е, че цената която ми дават в Евромаркет за щрайхмуса е 712лв, а в Бриколаж 630лв !!!
Или пък аз нещо не разбирам.
pipbel - майстор
Null

Вчера гледах на Бриколаж същото абрихтче от 1280 В на Far Tools дето си дал на линка си.
Струваше 409 лева.
Момчето каза че са френски и са хубави машинки с 2 год гаранция.
Дали е така....не знам.
И аз се чеша сега по главата и се чудя дали да си го взема....
Стефан - майстор
Някой ще обясни ли какво е абрихт, и какво щрайхмус? И каква е разликата между тях? Защото според мен има разлика, не само от имената. Това се налага, понеже виждам, че се говори за едната, пък се постват снимки на другата машина.
galin.com - специалист
Абрихт е дърводелска машина, с която се отнема част от повърхностния слой на дървесината, с цел получаване на равнина. Обикновено на абрихта е работна горната част, която е и открита. Използва се за обработка на най-тясната част от дъската. Добре е частта, която остава неизползвана от вала да остава закрита от предпазител. Детайла който се обработва се движи по водач (перде) и най-често се подава ръчно в посока противоположна на режещия вал.
Щрайхмуса се използва за отнемане на част от материала, но вече по широчината на детайла. Обикновено през него се прекарват всички детайли от един проект с цел оеднаквяването им (калибриране). Поради голямата площ която се обработва, щрайхмусите са с поемащи и помощни валове едностранно или двустранно на детайла. Веднъж подаден на входа детайла има само една цел и посока. Много е опсано ако има дефект в дръвесината и се откърти парче или се сцепи дъска. Отхвърча със страшна скорост на там от където е подадена. Затова не е добре да се стои там. В повечето случаи работната част на абрихта е горната част на вала с ножовете, а при щрайхмуса е долната.
Снимката която е качена е на комбинирано устройство като отгоре е абрихта а отдолу е щрайхмус.
Spokoiniq - майстор
Това на почина направи си сам е опасно, хора!Аз съм виждал на 1м от мен как дъска се връща от щрайхмус и се заби във масивна, не пчелна пита врата(едно от помещенията на работилницата), мина през нея и събори стол на още 2м навътре.Снаряд не ти трябва, ужас.Това беше последният път в който ходих в часовете по трудово навремето, повече не посмях.
null - специалист
мечтая си за него
има и по-евтина алтернатива - в бриколаж fartools за 630лв
още не съм си купил
един познат ми предложи 8% да ми свали от цената на макитата
ама нема кинти
на подобна цена като макитата има метабо. за подробности питай UNIOR
МЕТАБО
"HC 260 C 2.8 DNB" --> АБРИХТ+ЩТРАЙХМУС
цената по спомен беше около 1700лв в КИРОВ, но е трифазна. предлагат и монофазен, но не съм питал

Тема "Щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: