• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kabel96 - специалист
Не разбирам защо на всеки въпрос откриваме колелото.Има си такива уреди и се казват ротаметри.Това е първия линк който ми попадна. най отдолу има и снимки
http://michel.hubin.pagesperso-orange.f ... hap_d3.htm
petkomz - специалист
lubomirlz написа:
Според ПДФ файла, контролера ти трябва да има второ реле за аларма, така че тоя проблем ти е решен :)
Ами моя няма второ реле, по-стар модел е но със същото име.
filmatoplo - майстор
С дебитомер може да види дали има поток , също така се следи за задръстен филтър , за ел показател -сложете 2 глим лампи ,едната преди терморегулатора , втората след терморегулатора в паралел с помпата :wink:
petkomz - специалист
filmatoplo написа:
С дебитомер може да види дали има поток , също така се следи за задръстен филтър , за ел показател -сложете 2 глим лампи ,едната преди терморегулатора , втората след терморегулатора в паралел с помпата :wink:
Добре де, но не виждам втората лампа как ще ми показва че помпата не работи, освен че ще свети при подадено напрежение, а аз си го виждам от ключа К1 който е с вградена лампа (като тия на бойлерите е)?!

Прикачен файл

схема 2.jpg
схема 2.jpg (16.17 KиБ) Видяна 3375 пъти
filmatoplo - майстор
Ел 2-ще показва че към терморегулатора имаш захранване , Ел 1-ще показва че терморегулатора е подал захранване към помпата (тоест тя работи) , а Дебитомера ще ти показва най добре че имаш поток .Ако видиш че Ел 1 свети , а дебитомера не се премества -тогава значи че ,или помпата не върти или филтъра е запушен , или има друго затваряне .
ArturDent - Почти Безобиден
petkomz, баси глупостите сте изписали по тая тема... Само тракате клавиатурите.
Формулирай въпроса си точно!.

Неинвазивен метод за мерене на поток в тръба - има. Ама няма да ти хареса цената.
Инвазивени има много ама не ти харесва изпълнението.

Е то не може и х... в .... и .... абе сещаш се ....
vvventsi - специалист
Аз до колкото разбрах проблема не е дали работи помпата не , а като не работи помпата да не почне да вдига висока температура котела,затова предложих следния вариант, един термодатчик вързан за аларма която да почне да пищи като вдигне определена температура котела и това е!
colyo - специалист
Колегите ми обещаха един работещ датчик за поток (flow meter ), който се слага върху тръбата. За 1/2 тръба е, но предполагам, че ще показва. Нов такъв, доколкото разбрах струва майка си и баща си :))). За всеки случай може да провериш в Брайт инженеринг и Магнетрол.
iliana - специалист
извинявайте че ви ползвам темата, но имам проблем
в момента налягането в камината показва 2 бара, там е и червената стрелка, а обикновенно е около 1.2-1.3
системата е затворена, всички радиатори са топли, търбите са с алуминиеви вложки
днес спирахме водата, може ли да е от това, а на две места имаме прокапвания и постоянно допълва
не знам от какво може да дигне толкова налягане, а в момента е на 60 градуса
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Как да разберем дали помпата работи?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: