Мечтата на всяка домакиня
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
някой дали се е сбъсквал с подобен проблем: На стената където ще е част от кухненския плот има прозорец. Дали заради дебелата замазка или нещо друго височината от замазката до долната част на прозореца е 87 см. Ако приспадна 1 см за теракота ми остават 86 см височина.

Това ми вкарва някои ограничения, които не ми харесват. Стандартния кухненски плот отстои на 90 см от пода, а аз ги нямам.
Ходих в Икеа миналата седмица и оттам директно ми казаха, че няма шанс да си поръчам кухня от тях защото плота е на височина 90 см.
Питам се има ли лесен варинат да се намали дебелината на замазката?
или някакво друго решение ми предложете.

Благодаря,
Иван
jekasus - майстор
На Икеа долните шкафове не ли на подобни крачетаИзображение?
професионал - специалист
Къртене на замазката и след това праг или наклон?Или смяна на прозореца с по-нисък?На какъв етап е жилището ти,къща ли е или апартамент?
професионал написа:
Къртене на замазката и след това праг или наклон?Или смяна на прозореца с по-нисък?На какъв етап е жилището ти,къща ли е или апартамент?
жилището е пред акт 16
jekasus написа:
На Икеа долните шкафове не ли на подобни крачетаИзображение?
честно казано не знам какви са им крачетата ама ми казаха че мин е 90 см
аndi - напреднал
Вариант - да повдигнеш прозореца с необходимите сантиметри.Работя с няколко фирми за дограма и смятам ,че не е голям проблем , дори и да има малко къртене отгоре!!! Предполагам ,че прозореца ти не е много голям ?
jekasus - майстор
Абе, тия от Икеа са наети вчера на работа, толкоз знаят. Някой, който разбира повече от мен да каже как да "паднат" долните шкафчета с 4-5 см. надолу, че почваме вече да къртим дограмата.
аndi - напреднал
На никой не му се кърти и вдига прах, ама така поставен въпроса от автора му??? Аз лично съм монтирал няколко шкафчета и мивки на въпросната фирма и съм с добри впечатления- така,че ако решавах аз -махам ги тия крака ,слагам други или има едни пластмасови тапи / мебелистите ги знаят/ и въпроса е приключен.Най-много да трябва да се търсят след това нови челни профили , които да скрият краката - ако има такива :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
аndi - напреднал
Всеки който прави кухни иска да се застрахова- страх го е от криви подове- макар и нови!!! Затова са тия крака на шкафовете. Според хора в бранша и без тях ще минеш, трябва заместител на високите крака??? Виждал съм кухни,които са нивелирани и без крака.Провери си пода - дали е нивелиран??? Предполагам,че е добре щом е в нова сграда-правени са с лазар :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:
Pooh - майстор
аndi написа:
...Провери си пода - дали е нивелиран??? Предполагам,че е добре щом е в нова сграда-правени са с лазар :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:
А дано, ама надали. :wink:
Без някои подробности около начините на "стъпване" на кухнята, само можем да си чешем клавиатурите в темата. Нека автора провери колкото се може повече подробности, около самите кухненски шкафове, преди да се мисли за къртене на замазки или прозорци.
Има ли въпросната кухня крачета за регулиране или не? Ако има - какви са (модел, размери, стъпка)? Ако самите шкафове са константна величина - снимка на мястото за монтаж и детайлна снимка на дограмата ще са от полза за крайното решение на така поставената задачка.

Тема "Съвет за намаляване на дебелината на замазката в кухня или.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: