Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tazz - помощник
Здравеите имам следният проблем преди около седмица реших да си сложа WI-FI рутер за да имам интернет и на лаптопа. и След слагането на рутера вече имам интернет и на настолният компютър и на лаптопа но се появи следният проблем и при двата някои страниците не могат да се заредят също както и някои флаш приложения като игри и саитове с клипчета. Пробвах с различни браузъри но и при всички е еднакво :cry: . Когато извадя лан кабела от рутера и го пусна както беше до сега директно в лан картата на компютъра и на лаптопа си отваря всичко нормално. Можете ли да ми кажете каква е причината и дали може да се оправи с някакви настроики на компютрите или на рутера които е D-LinK DIR 501.

Предварително благодаря на всички.
манихеин - специалист
Според мен проблемът е в портването. Някои интернет приложения искат работа с точно определени портове. Суич-рутерът ти не пренасочва заявките от сървъра към този порт, който се изисква, а към случаен порт на компютъра ти. За да се реши проблемът, трябва да знаеш с кои портове работят тези приложения, които не можеш да ползваш след минаването на заявките през NAT. Ако не можеш да се справиш сам, пиши точно кои са, за да ги видя и да ти обясня какво да правиш.
paralesa - специалист
айдееееееееееееее портване,глупости...големи специалисти бее :-D
Проблема ти най-вероятно се дължи на лан мрежата на доставчика ти или е във фърмуера на рутер-а . Пробвай да му сложиш най-новия фърмуер от страницата на Д-линк(ако не знаеш как,намери човек който може да го направи,защото не е за лаици) . Ако можеш да откриеш друг рутер ,на някой познат само да провериш с него как е,ще разбереш дали проблема е в доставчика ти. Виждал съм стотици случай при проблем с лан мрежата(най-често забил суич или калпав кабел) на рутерите се отрзява най-много. Ако да речем е забил твоят суич и картата ти ще се върже на 10 мегабита и е възможно да работи,докато рутера просто няма се върже или ще върви с огромни загуби на пакети.
манихеин - специалист
Демек суитчът си играе на "тука има-тука нема", едни пакети по http минават, други - не :supz: Ех, само ако имаше Нобелови награди за IT...
lux_e_on - специалист
Флашвай рутъра с някво WRT и си свиркай,само дано да го потдържа.

Тема "проблем с зареждане на страници и приложения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: