Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Окака Чука - специалист
Тц! Ако ма питаш мене-Иван Шишман я е строил :-D Ако сте гледали (или се сещате) за фЮлма "Рицаря на Бялата Дама" там беше разкрита цялата интрига! Накрая в "тайния обем" имаше мед, суджук и сирине :)
infomar
За дълбоко мое съжаление след като направих дупка на пода с дълга половин метрова бургия, се натъках на пръст. Предположението ми, че това е земетръсна шайба или как там го наричат се оказа вярно и няма никакво съкровище - голям "язък" ама поне скрита ракия да беше... По-старите хора от селото казаха след като ги поразпитах, че това било обичайна практика в този край преди 50-80 години, но вече не се практикува. За разлика от останалите къщи които съм оглеждал, тази се оказва без дълбоки пукнатини, освен обичайните по хоросана и явно този запълнен обем и опънатите стоманени пръти в под покривното пространство (за които питах в друга тема) играят своята роля. Браво на строителите от онова време - вече никой не строи къщи по този начин и с тухлени стени от 45-50 см. реална дебелина.
ZMeyGorianin - майстор
А ти не се отказвай! То всичкото имане е все заровено! Така че, докато не изръчкаш цялата пръст няма как да си сигурен :-D . Аз като събарях една кирпичена стена на селска къща строена 1947 г. намерих войнишки нож от Балканската война за монтаж на пушка! Така се зарадвах, че разбутах цялата стена за отрицателно време, търсейки и гърнето с жълтиците ама ядец :sad:
toni_g79 - специалист
ZMeyGorianin написа:
войнишки нож от Балканската война за монтаж на пушка! ....... :sad:
На това му се казва "щик".А до информар съкровището му е,че си е купил здрава къща.Което не е малко :)
ZMeyGorianin - майстор
А бе баш си е нож с дръжка и метална кания. Има жлебове за монтажа. Щиковете които съм виждал са тънки и дълги и са "триръбести" като стилет.
toni_g79 - специалист
ZMeyGorianin написа:
А бе баш си е нож с дръжка и метална кания. Има жлебове за монтажа. Щиковете които съм виждал са тънки и дълги и са "триръбести" като стилет.
:lol: :lol: Ако се поставя на пушка си е баш щик http://rechnik.info/%D1%89%D0%B8%D0%BA , ти в казарма не си ли ходил :?
bulhomes2 - майстор
Предполагам, че все някой ден ще ти отеснеят стаите и ще изкопаеш и тази, за да получиш още една стая безплатно.
ZMeyGorianin - майстор
toni_g79 написа:
ZMeyGorianin написа:
:lol: :lol: Ако се поставя на пушка си е баш щик http://rechnik.info/%D1%89%D0%B8%D0%BA , ти в казарма не си ли ходил :?
Ходъл съм таман три годинки-бях морски. Там калашниците ги даваха само като ходим на стрелби или по парадите и си имаха отделно ножове /не щикове/ в кания със специална халка за монтаж към цевта. Отделно при излизане в отпуск даваха други ножове с никелирани кании, които имаха жлебове като този дето го намерих ама не ставаха за калашника.
Та оттука си мисля, че няма как да е не е бил за пушка след като калашници по него време не е имало.
Окака Чука - специалист
То са е видяло че съкровище нема да са намери в къщата :-D , и темата отива в друга посока вече :?
И аз бях казарма, е само година и половина (не три :) ) гранични войски :-D , ама на АК-47 слагахме "щикове" , па то си приличаше на двуостра (тъпа) кама/нож :) ако ма разбрахте де :rock:
ZMeyGorianin - майстор
Мир да има :prost:. Щикове ножове-все тая! Важното е колегата да намери "Ел Дорадо"!

Тема "Неизвестен обем в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: