Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Elinka - специалист
itev написа:
Аз отдавна съм хвърлил мерака на 20-на корена лавровишна, за да направя вечно зелен жив плет. Прегледах това което предлагат поляците и ми направи впечатление двойно по-високата цена - 8.4лв , при родните 4.2лв за корен до 50см
Сложи и транспорта и нещата стават дебели...

Питане към знаещите - знаете ли добър разсадник с лавровишни над 60см в околностите на София?
Родните цени от 4,20 лв. са за най-обикновенния и често срещан сорт лавровишна. Има обаче хора, които държат да имат определени сортове в градините си, а не най-обикновенните. Правилно си сметнал цената от 8,40 лв., а тук , ако намериш от другите сортове, цената им тръгва от 17 лв. за 50 см. Пресметнато дори с транспорта от Полша, пак идва по-евтино , отколкото да се купят от тук. И ще дадеш 17 лв. ако магазинът или разсадника са наблизо и можеш да ги вземеш, а ако трябва да ги поръчаш от друг град ще си платиш и куриерска доставка. Растенията от полският сайт, които могат да се намерят в БГ се броят на пръстите на едната ръка. А цените за съжаление пак са в полза на поляците, а не на нашите родни разсадници.
itev - специалист
Най-вероятно сте права...май става дума за хибридно растение Laurowiśnia Otto Luyken -Prunus laurocerasus Otto Luyken и със сигурност по нещо се разлечава от обикновената лавровишна Prunus laurocerasus. Но аз, само по снимките не мога да открия разликата, която би наклонила везните в полза на полските. :? Не се и съмнявам, че има такава :)
Elinka - специалист
Когато искам някое растение, винаги го търся първо в БГ. В 90% от случаите не го намирам на нашия пазар, а ако го намеря , то цената му е много висока. Например - малините от сорта Promis миналата година са предлагани от един магазин за цена 13 лв. за корен. Дори пишат , че са внос от Полша. Достатъчно е да се направи справка за цените в Полша и веднага да се установи безумната цена в БГ. Не зная как си определят тук цените, но на мен лично ми излиза по-евтино да си поръчам растенията от чужбина.
kabel96 - специалист
Лека промяна от всички ремонтантни малини по 5 броя.Таман ще ги сравня с моите 500 корена Хетридж.Голям кеф е тия ремонтантни малини да ги гледаш, есента с храстореза до дъно и няма болести измръзвания и тн.
an4eto - помощник
Забелязах, че моите златни малини (5 бр.) ги няма в наличност. Вместо тях, ако не е късно искам да поръчам Ognik szkarłatny - Pyracantha coccinea и Budleja Dawida Summer Beauty по 1бр.
Поздрави!
Ако не е късно 20 броя от ремонтантните Malina Polkaл
Elinka - специалист
zueka1 написа:
Ако не е късно 20 броя от ремонтантните Malina Polkaл
Съжалям, но пролетната поръчка приключи. Ако ни харесат растенията и ако има желаещи , есента може да си поръчаме пак.
На всички поръчали съм им изпратила информация за цената на доставка на лични.
Стефко - специалист
Който си е поръчал, и се хванат, след 2 г ще си направи собствен разсад. Ако му хареса реколтата.
До Елинка.
Не мога да отговоря на съобщението на Елинка.

Да, искам ги. Като трябва да се плащат звънни 0895811559.
Elinka - специалист
zueka1 написа:
До Елинка.
Не мога да отговоря на съобщението на Елинка.

Да, искам ги. Като трябва да се плащат звънни 0895811559.
Дойде фактурата за плащане заедно с твойте 20 бр. Щом изчисля сумата за доставка и превод ще ти звънна.

Тема "Възможност за поръчка на ремонтантни малини от Полша" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: