itev написа:Аз отдавна съм хвърлил мерака на 20-на корена лавровишна, за да направя вечно зелен жив плет. Прегледах това което предлагат поляците и ми направи впечатление двойно по-високата цена - 8.4лв , при родните 4.2лв за корен до 50смРодните цени от 4,20 лв. са за най-обикновенния и често срещан сорт лавровишна. Има обаче хора, които държат да имат определени сортове в градините си, а не най-обикновенните. Правилно си сметнал цената от 8,40 лв., а тук , ако намериш от другите сортове, цената им тръгва от 17 лв. за 50 см. Пресметнато дори с транспорта от Полша, пак идва по-евтино , отколкото да се купят от тук. И ще дадеш 17 лв. ако магазинът или разсадника са наблизо и можеш да ги вземеш, а ако трябва да ги поръчаш от друг град ще си платиш и куриерска доставка. Растенията от полският сайт, които могат да се намерят в БГ се броят на пръстите на едната ръка. А цените за съжаление пак са в полза на поляците, а не на нашите родни разсадници.
Сложи и транспорта и нещата стават дебели...
Питане към знаещите - знаете ли добър разсадник с лавровишни над 60см в околностите на София?