Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zimel - специалист
На едно ФЛУКИ му беше последното мерене , след като хората се опитаха да премерят напрежението на вторичната намотка на трансформатор под капацитивен товар. Защитата неможа да опази уреда от пиковете при нестабилната връзка на кондензатора...появиха се някакви искри и уреда замлъкна завинаги.
valentin1000 - помощник
Полицията се почеса по задните меки части и това беше. За контакта добре а какво за входящите кабели???. Да уточня- не се е случило на мен , а на съседи от входа. Енергото - не искам да ги коментирам, преди няколко месеца сменяха електромерите, казаха тук не трябва да има ток, защо има??? Спряха го и след една седмица пак свети къщурката.
Така че как да се пусне по голям ток??? :?
hidrazin - майстор
А някой да се сетил да ги захрани през изправител грец?
darken_nz - специалист
Енергото да не се правят на луди, ами като ги открият да ги наказват!
Имат достатъчно законови възможности за това!
А ти за кои кабели говориш ?
Чак кабелите на таблата ли изравят ?!
Това си е направо за полиция, ТВ, каквото щеш.
И веднага казвам защо го пиша.
Ами в Нова Загора в махалата картинката, която съм виждал беше много яка.
Тъй като се крадеше хората заключиха таблата, сложиха СОТ, електронни електромери и т.н.
Това, обаче не ги спира! Посягат на кабелите, които влизат във таблата, или по стълбовете.
Енергото ги откача и те пак.
Е, имат и набутвация.
Като им падне АП-то, или се сбъгяви електромера се молят на енергото да дойдат да им пуснат тока.
valentin1000 - помощник
Относно вързването- става преди електромера, под земята. Виждаш сутринта че някой е ровил нещо но не му обръщаш внимание.
А как става номерът с греца :?
romanpm - майстор
Не стана ясно от къде се краде , от захранващи кабели на по-горни апартаменти или от контакти на съседни :? Ако е преди електромер какво ви пука , енергото им е грижа за полиция и т.н.! Отговорноста на потребителя е след електромера !
Не може да се повиши напрежението защото тогава полицията вас по-бързо ще ви открие ! А от бедния и безработен е невъзможно да се вземе глоба или и да го биеш все тая , както са братята роми. По добре е да не достигат до кабел с напрежение , все пак е копал панел и сте го чули :shock:
valentin1000 - помощник
Живея сред "братята " и просто обяснявам различните начини. От съседите - от съседния апартамент- през контакта. От някой нагоре, не се знае кой, разкопали панела и крадът ток от там-от дебелите, захранващи кабели. А под земята естествено че не ни интересува.
Относно кабела в контакта -жената ги хваща, за дебелите кабели- друг съсед вижда разкъртеното и захранващите кабели. Относно чуването-мисля че всички са чували някой съсед да чука , нпо не ходиш да го питаш дали не разбива панела за да краде ток нали??
zimel - специалист
Аз на твое място, бих заложил на високоволтови импулси, ако мога да отделя крадливото захранване на него ще подам по-високо напрежение... нямам предвид две фази, това е много смъртоносен вариянт и никога не бих го пробвал .

Мисълта ми е друга...предполагам познаваш принципа на запалителните системи в бензиновите коли?

Изхода на индукционната бобина произвежда около 18 киловолтови импулси, няма битова електроника която да издържи на такива пикове.

Правиш си такава постановка на една дъска (шаси), и подаваш високиволтовото напрежение на крадците през искрище (запалителна свещ).

Това е само теория, която напрактика би трябвало да работи...в нашата циганска махала още не сме достигнали до там...но може би по-нататък и това ще се случи.
fox_vt - майстор
И каква е гаранцията че високоволтовия импулс ще отиде само към крадците :lol:
valentin114 - специалист
Насочен селективно, не в мрежата.

Тема "Крадливи съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: