Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nedbmw - специалист
А бе интересувам се дали ще е достатъчно да се отоплявам в хола например, ако завия на абажура четири броя инфрачервени лампи 160W :? от тези дето ги слагат в кокошкарниците. :-D . Нямам идея как топлят дали ще ми вършат работа. Или пък да сложа една в кенефа, щото много студено там. :roll: Нали уж сега на мода са инфрачервените отоплители, ама те много кинти бе, като всяка нова технология. Някой занимавал ли си е мозъка с това, а?
VLADO66 - майстор
Абажура ще прегрее,а ти ще добиеш тен и нищо повече :-D
nedbmw - специалист
Еее, колега не си ли в грешка, то нали ултравиолетовите лъчи правят тена бе, а не инфрачервените.
v.yot - напреднал
nedbmw написа:
Еее, колега не си ли в грешка, то нали ултравиолетовите лъчи правят тена бе, а не инфрачервените.
Тена ще ти от пожара :lol:
zarkozarko - напреднал
nedbmw написа:
А бе интересувам се дали ще е достатъчно да се отоплявам в хола например, ако завия на абажура четири броя инфрачервени лампи 160W :? от тези дето ги слагат в кокошкарниците. :-D . Нямам идея как топлят дали ще ми вършат работа. Или пък да сложа една в кенефа, щото много студено там. :roll: Нали уж сега на мода са инфрачервените отоплители, ама те много кинти бе, като всяка нова технология. Някой занимавал ли си е мозъка с това, а?
имай предвид че инфрачервените нагреватели са с различна дължина на вълната а съответно и с различна фективност на топлене.. Има едни евтини дето слагат по китайските печки, 4 нагревателя по 400 вата барабар с печката струват 40 лева, в същия момент само качествената лампа е 12 паунда но с почти двойна ефективност . Като цяло далаверата им е за големи открити пространства и отражателя им не е много естетична гледка.
nedbmw - специалист
А бе горе долу влязох в час прочетох някой неща. Мисля първо да взема една инфра лампа на Филипс и да я монтирам в тоалетната. Мисля си, че ще има ефект там пространството ми е малко, ще я направя с ключа да се задейства и тя. Дават ги тези лампи ако са на 60см от земята да отдават около 500w отоплителна мощност на диаметър 1 метър. Има и по мощни на 250W.
lux_e_on - специалист
Само лятото я махай,че кенефа ще стане фурна.
ivanovrg - специалист
нали знаеш ,че тези лампи не затоплят помещението
по скоро затоплят живите организми(само които са изложени на облъчването)
пил съм бира в пъб(навън) посред зима
наоколо имаше сняг а на нас ни беше топло
с изключение на краката не ми беше че бяха под масата
а бирата ми ставаше все по студена ,явно не и действаше отоплението
nedbmw - специалист
Да наясно съм как топлят, но по важното е да си намеря по ефективна лампа с по голямата дължина на инфра вълната, които топлят повече може би, ще заложа на утвърдени фирми.Чувал съм, че в Англия пред баровете имало инсталирани такива нагреватели и там излизат да си пушат цигарите по тениски в студа :shock: Но те са скъпи 300-400 лева.
ivanovrg - специалист
точно за там ти говоря и аз

Тема "Отопление с инфра червени лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: