• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
ime
Здравейте Изомакс, и аз имам същия проблем като по-горе описания. Къщата е стара, с каменна зидария и първия етаж откъм градината е на 80 см в земята. Няма мазе, основите са около 50 см. Идеята е да разкопая само около стената, да намажа с течна хидроизолация камъка и след това да сложа фибран. След това засипвам, слагам отводнителен канал за улука и повърхностните води и плочки от него до стената. Въпроса ми е: Мога ли да хидроизолирам стената от камък с вашите материали без да правя бетонови стени до тях?

Прикачен файл

IMAGE_142_2.jpg

Прикачен файл

IMAGE_141_2.jpg
kiroslavov - специалист
Здравейте,
пуснах тема с моя проблем в раздел "хидроизолация"
давам ви линк към него защото там има снимки на проблемното място. За съжаление ги изтрих от компютъра и сега ги има само в тази тема:
viewtopic.php?f=20&t=34700

Искам да питам дали има нещо подобно на силикон за да уплътня въпросния ъгъл. Ако може да ми дадете име на такъв продукт, който би ми свършил работа ще е супер
ISOMAX - специалист
kiroslavov: най-сигурния и удачен метод за решаване на проблеми с фуги и ъгли е монтажа на компенсаторна лента. Монтажа става като с избрания хидроизолационен продукт залепим лентата, с гумираната част към фугата така че тя да остане суха и незалепена, така че да "работи" с фугата и така да гарантира че няма възможност за напуквания и течове.
ISOMAX - специалист
Честита Нова Година на всички членове на Направисам.bg! С пожелания за здраве и успех във всяко начинание, а също и бързо, и лесно решаване на всички проблеми свързани с течове! :)
yancho_lud - специалист
Здравейте, над две от стайте имам тераси( стаите на втория етаж са по малко) , но от скоро забелязах че когато вали повече или се топи снега, на тавана на стаята под едната тераса се появяват влажни петна и при по продължителни валежи избива влага по ъглите на стаята(може да олива по някоя фуга), в другата стая всичко си е ОК. Въпросът ми е какво да направя за да спра тази влага. Терасата е на мозайка, ако направя някаква хидро изолация дали няма да се оправи работата, но каква да е изолацията и с какво да се направи?
миро8311 - специалист
Здравейте предстои ми ремонт на приземен етаж от къща който е около метър под земното равнище основите са от стария "дялън камък" както го наричат и след това е зидано с тухли но се просмуква влага отвън и мазилката е подпухнала на места,свалих мазилката до тухла оправих си външните пътеки който да отвеждат водата.И не знам с какво да хидроизолирам стените ,че да не се просмуква влагата пак какво ще ме посъветвате и предложите?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗОМАКС
ISOMAX - специалист
yancho_lud: Ако проблемът може да бъде локализиран на конкретни места, то може същите да бъдат обработени с продукт като този и така само с частичен ремонт да се реши въпроса. От друга страна, мозайката има свойството да се напуква в хода на времето и най-правилно да се обработи превантивно, за дълготрайно спокойствие.

миро8311: Първото и най-важно е да се избере подходящия момент за работа по стените. Това е момента в който стените са се засушили максимално, което означава месеците Юли, Август или Септември. Следва да се направи отново мазилка (без вар) на стените и така вече имайки суха и здрава основа идва ред на хидроизолацията. За приложения като това, препоръчваме материал като този, тъй като върху него директно може да се шпаклова и боядисва.

Поздрави!
gench - специалист
Здравейте!
Става въпрос за следното:
Над всекидневната имам тераса 24 м2, преди 2 год. върху плочата съм направил замаска с наклон без никаква хидро изолация. Когато вали дъжд няма проблем но при снеготопенето плочата просълзява макар и малко.В момента не се живее в къщата но като се постопли трябва да се заемам с този проблем. Как е най-добре да се хидроизолира като се има в предвид че ще слагам и фибран за топлоизолация а крайното покритие на терасата ще е или естествен камък или гранитогрес.Благодаря предварително!
ISOMAX - специалист
gench: Както съм писал малко по-нагоре, най-правилно е първо да се положи топлоизолацията, върху нея около 7см армирана замазка за наклони, след това хидроизолация като тази и директно върху нея облицовъчните плочки. По този начин хидроизолацията предпазва всичко под себе си и дори да се проявят проблемите на фугиращите смеси, най-голямото поражение което бихме имали е отлепени плочки, а не влага и мухъл в топлоизолацията, както се случва ако хидроизолацията е първа.

Поздрави!
niki_nadj - специалист
Предлагате ли ваши продукти в ПРАКТИКЕР , BAUMAX . В моя край това са по-големите строителни маркети, а що се отнася до " Изобор Плевен" имам други негативи за тях и неискам да ги ползвам.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 27

Тема "Вие питате-ИЗОМАКС отговаря! Всичко за хидроизолациите!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: