От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Както си и мислех работата с тоя таблет ще се закучи.
Хайде на направим така, откачи си кабела за възбуждането на генератора.Това е тънкия кабел към генератора, не дебелия червен който е завит с болт. Запали колата.Нищо няма да и стане, просто в този момент няма да зарежда.Провери дали пак има шум и ще говорим.
Възбуждането на генератора обикновено е на букса и се сваля само с издърпване.Ето тук съм оградил кое трябва да изключиш.
При теб може буксата да не е същата.
Изображение
endurosport - помощник
Утре ще елиминирам генератора и ще пробвам.При загасен двигател когато пусна музика от таблета всичко е наред докато не му мушна буксата за заряд.Тогава се получава много лек шум който е постоянен,но почти не се усеща.Обаче като стартирам двигателя и според оборотите му започва дразнещия вой.Вече е непоносимо.Музиката се чува добре обаче като давам газ и чувам двигатела ли алтернатора ли...
fox_vt - майстор
Щом и на загасен двигател го има проблема ще е в зарядното което си купил,намери друго за проба и виж дали ще изчезне шума.
endurosport - помощник
Зарядното го взех от Панда имаше няколко уж най-хубавото взех 9 в. 3 амп.От къде мога да взема по добро щото тези които ги продават са еднотипни и се включват в запалката.Утре ще пробвам с кабелчето на алтернатора.
endurosport - помощник
Здравейте!Откачих кабелчето на динамото и шумът в колоните който се чуваше като виене според оборотите на двигателя изчезна.Сега при загасаен двигател като го включа на заряд се чува слабия незначителен шум който описах по нагоре който не ми пречи.Как да махна шума от алтернатора?Колега hidrazin помагай.
hidrazin - майстор
Ами както и предполагах.Сменяш четки и почистване на колектора на генератора.Смущенията идват от искренето на четките при работещ генератор.
Вероятна причина - износени четки или нагорял колектор, твърде вероятно и двете.На колко години е генератора?
Четките ще трябва да ги смениш, то това си е за теб и за колата.Явно не е останало много от тях.
На моя генератор от едната четка беше останало само едно триъгълно парченце.Добре че го хванах навреме.
endurosport - помощник
Ок.Ще сменя четките и на двете.Имам две БМВ-та и таблета го ползвам и в двете шумовете са идентични.Ще пробвам.
hidrazin - майстор
Хммм...Дали пък не трябва да смениш марката на колата?Явно от това ще да е!!!
Шегувам се разбира се.То тогава щом и при две коли го прави тоя номер почвам други неща да си мисля.
Хайде преди да сменяш четки го пробвай в някоя друга кола - комшия, приятел.
Не е важна марката де.За предпочитане някоя по-нова дето да сме сигурни че генератора и е в ред.
Не мисля че ще ти откажат.
endurosport - помощник
Ок.Мога да пробвам на Голф и Хюндай Сантафе и ще пиша.
hidrazin - майстор
О.К. Да не стане напразна смяна на четки.Ще чакам за резултат, че ми стана интересно с пустия му и таблет. :cool:

Тема "Проблем със зарядно за таблет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: