Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте ,
Нов съм тук ,но следя с интерес раздела за отопление.
Имам изградена котелна инсталация до преди седмица работеща ,но стана фал и котела - Демрад 30 35кв протече /много яко го прегрях на сухо/ стопи се автомата ,термометъра . Пет години ми служи вярно а сега ????? :? :oops: Консултации за ремонт правих ама никой не се наема.
характеристики на инсталацията ми затворен тип : В двуетажна вила 170м2 в Странджа ползваща се предимно уикендите мах 3-4 поредни дни. няма външна изолация/само вътрешна 2см фибран на външните стени/
- 9 броя радиатори алуминиеви без термовинтили 90ребра х680мм
- 3 лири за баня+2 серпентини в съответно 200л и 80л бойлери.
- котел Демрад 35кв
-ups Интиел и акумулатор
- циркулационна помпа Грунфос
- предпазен клапан,разширителен съд до котела
- пълнител студена вода с манометър
Дилемата е - нов котел същият вид , нов котел стоманен с перспектива за поставяне на пелетна горелка за другата зима може би или нов пелетен котел с горелка .
с оглед на това че вилата се отдава като къща за гости немога да си позволя отлагане и спешно се нуждая от съвет за да реша проблема

благодаря
Последна промяна от indiglo на ср фев 15, 2012 1:42 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
По принцип на всички котли на твърдо гориво може да се постави пелетна горелка. Ако искаш да имаш едновременоо и двата котела виж това: http://www.termoproektstroi.com/Photo/O ... 0FL-P.html
lux_e_on - специалист
Ма кажи му на човека,че за да работи на твърдо гориво това Фероли,трябва да махне вратата с горелката и да сложи другата.Иначе по мое мнение котела е добър,макар тия 10kWна глидер дето ги дават да ми се виждат завишени.
naskov - майстор
Не се маха вратата, а отваряш едната- затваряш другата. И двете си стоят на пантите.

Тема "Помощ за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: