• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitko8103 - напреднал
Здравейте отскоро следя форума, защото ми предстои строеж, и се интересувам как приблизително да изчисля цената за груб строеж за моята бъдеща къща.
Прочетох много постове и разбира се никъде нямаше конкретна цена за груб строеж, единственото което успях да извлека е че ако имам количествена оценка от проекта мога да разбера колко бетон желязо и тухли ми трябват за грубият стоеж.
Друго интересно което прочетох е че цената за труда е около 25% от материалите.
Въпроса ми е следният може ли да се направи ориентировъчна сметка за къща на груб строеж 2х60кв.м + 60кв.м. маза,
като материали + труд + други?

Благодаря ви предварително.
ArturDent - Почти Безобиден
mitko8103, има и една друга сметка - СМР
Там пише
- изкоп ръчен 10 куб.м.,
- изкоп машинен - 50 куб.м.
- зидария единички - ххх кв.м.
- зидария четворки - ххх кв.м.
- ........

Та като имаш количествената сметка и тая на СМР, даваш ги на строителя(и) и той(те) ще ти каже - това по толкова лв., онова по толкова лева.

Прикачам ти една сметка за да видиш за какво става въпрос....
Прикачен файл:
OfertaBlank.zip
(9.74 KиБ) Свален 3741 пъти
mitko8103 - напреднал
[quote="ArturDent"]mitko8103, има и една друга сметка - СМР
Там пише
- изкоп ръчен 10 куб.м.,
- изкоп машинен - 50 куб.м.
- зидария единички - ххх кв.м.
- зидария четворки - ххх кв.м.
- ........

Та като имаш количествената сметка и тая на СМР, даваш ги на строителя(и) и той(те) ще ти каже - това по толкова лв., онова по толкова лева.

Прикачам ти една сметка за да видиш за какво става въпрос....
Прикачен файл:
OfertaBlank.zip
[/quote

Интересно а от къде мога да я взема тази СМР сметка?
От проектанта Митко, от проектанта.
Ама ще трябва да прежалиш малко кинти - някои искат допълнително пари за това.

Но това пък ще ти помогне много при следващото сравнение на офертите от строителите.
Всички оферти ще включват едно и също, като пера.

Така няма да се окаже после, че уж си избрал най-евтината оферта, ама там случайно е пропуснат например транспорта на бетона, а той не е толкова малко перо.
Ето това което съм ти пратил -> 78 кубика * 2 лв. км * 14 км. = 2184 лв.
Tsilkov - майстор
Е ти в КСС от проектанта малко трудно ще намериш транспортните разходи - защото още няма методика за "хвърляне на боб" къде е бетоновъзела от които ще поръчаш бетон :lol: .Иначе за всичко друго си прав.КСС-то преди изобщо да имаш оферти може да се остоиности от книжките на СЕК - 20 лева е(от там са и кодовете които са в таблицата която си прикачил).Така ще си въоражен с информация преди да започнеш разговорите със строителите.
Последна промяна от Tsilkov на чет фев 16, 2012 7:40 pm, променено общо 1 път.
gvladkov - специалист
На мен за бетоновоз(7м3) ми взимаха 20 лв.,бетоновия възел е на 15км от обекта.
Tsilkov, там в табличката пише - транспорт на ХХ кубика бетон - ХХХ лева.
Проектанта не знае на колко километра, но строителя би трябвало да знае, щом ще пише цифра. Проектанта знае пък колко са куб.м.
Добър ден на всички,Митко ако ми предоставите архитектурни и конструктивни чертежи бих ви направил точна и пълна количествена сметка,отделно от това ако ми кажете града в който ще е къщата мога да ви и остойностя количествената сметка,ако желаете може да се свържете с мене на e-mail:zonatanaogi@abv.bg лек ден засега
tsvet - помощник
Освен транспорт за бетона има и разход за бетон помпа, който обикновено е на машиносмяна. А колко машиносмени зависи от начина на изпълнение.
tsvet, ти отвори ли табличката? Там си има съответните колонки.
И за твоя информация има и труд, щото кой ще държи маркуча на бетонпомпата ? А кофража за бетона?
Стига с тоя бетон, той е само за пример.

mitko8103, трябва да имаш възможно най-подробно нещата за да не стане:
"Ама, това ........., плащай допълнително...".
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Цена на груб строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: