• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте направисисамчовци!

Наскоро аз и съпругата ми се сдобихме с жилище (82 квадрата тристаен апартамент).

Блокът е стар, а строежа е тип Пълзящ Кофраж. Планираме големи промени по апартамента но не искаме да правим глупости. Опитах се да намеря архитектурна схема/скица/чертеж на жилището, но това се оказа загубена кауза. Тъй като не сме наясно с някои от основните неща искаме да се консултираме със специалист какво как и къде може да бъде направено, но не зная към какъв специалист трябва да се обърна:

Архитект
Дизайнер
Или??

Още повече ако някой от вас може да ми препоръча такъв специалист в Пловдив ще бъда много благодарен.

Предварително благодаря

Прикачен файл

Appartment21.jpg
Това би трябвало да стане накрая според нашите планове
Appartment21.jpg (34.91 KиБ) Видяна 10364 пъти

Прикачен файл

Appartment1.jpg
Това е сегашното положение
Appartment1.jpg (54.87 KиБ) Видяна 10364 пъти
Rumen Iankov - специалист
Според мене стените между спалнята и трапезарията са носещи и не трябва да се пипат.Също така и към терасата на спалнята.Иначе останалата част от апартамента спокойно можете да ги направите така както искате.
shadowman - майстор
За мебелировката ако имаш въпроси казвай, а и съм ти наблизо и мога да помогна с каквото мога.
miroslav - напреднал
Всичко ми е ясно но само едно не ми е .....
защо всички врати се отворят навътре към стаите?
ICC - специалист
Rumen Iankov написа:
Според мене стените между спалнята и трапезарията са носещи и не трябва да се пипат.
За съжаление, най-вероятно е така. Въобще с пълзящия кофраж трябва много да се внимава, почти всичко е носещо.
Miroslav, а накъде според теб да се отварят вратите? Виж ако се отваряха всички навън щеше да е смайващо.
ICC - специалист
Забравих, от помощ може да ти бъде конструктор.
Мерси за всички отговори.

Твърде жалко за мен се оказа, че цялата държавна администрация, не пази старите си архиви и да намеря оригинална архитектурна схема или план на жилището е повече от невъзможно.

Но където тия неща куцат предприемчиви българи запълват дупките срещу заплащане разбира се.
Точно конструктор се оказа, че ми трябва (мерси ICC) човека си има и частна фирма която прави и всичко останало, бута стени чисти си строителните отпадъци абе изобщо всичко, нооо колко парички струва не е истина.

Както и да е ще се консултирам с него за цялостния проект, а после работата ще е направи си сам колкото можеш :)

"Хубавото" е, че съм на предпоследен/последен етаж, сиреч отгоре има непълен етаж едно време са ги давали за ателиета и т.н. та по тази причина стената която всички смятяте за носеща (понастоящем между хола и преходната спалня) има само трегер излят в горните 30 см от тавана. От долу е тухла и не смятам, че ще е проблем да я бутна (дано да е така) и на някои от другите стени има подобни трегери и може би в самите стени по ъглите колони, но това мисля не е голям проблем.

След като почнат промените ще има и повече снимки преди/след :) дано вскичко е ОК.

Съветите сега са от полза така, че който има какво да каже да помага!!!
ICC - специалист
Чудесно! На практика имаш свобода за бутане на стени. За конструктора с фирмата, помо;л го да ти направи анализ на конструкцията, официален с всичките му печати подписи, т.е. той да носи отговорност за написаното и в зависимост от анализа, бутай! Мисля, че можеш и сам да се справиш. Това, което си показал е най-доброто според мен, получават се много хубави пространства, активната и спокойната зона са отделени, чудесно е! Имам един единствен въпрос, къде смяташ да вържеш мръсната вода от бъдещия кухненски бокс? Къде са ти щранговете?
Ами щранговете са на последната стена където са банята, тоалетната и кухнята (червените точки). През терасата откъм хола обаче минава улук (синята точка), който се влива в канализацията. Надявам се че няма да е проблем да прекарам обратната вода за кухнята през него.

Прикачен файл

Appartment12.jpg
Appartment12.jpg (55.15 KиБ) Видяна 9885 пъти
Emerald - модератор
Още ли няма закони за санкции за минаване на мръсни води през улуци бе! #-o Що не вземат англичани да снимат и едно филмче за безобразията в строителство и ремонти на най-новата членка на ЕС. [-(
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство на старо ПК жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: