• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pansim - майстор
Ето още един готов за употреба инвертор. Пълен мост. Ограничен е на 170А с цел дълга и безаварийна работа :)
При пробите го тествах до 220А. Работи като змей. Има достатъчно големи радиатори и великолепно време за работа. Точни стойности на ПВ, ще има като се затопли времето, сега не успях да го накарам да изключи по температура, жал ми стана за електродите... :lol:

Прикачен файл

IMGP1801.JPG

Прикачен файл

IMGP1800.JPG

Прикачен файл

IMGP1799.JPG

Прикачен файл

IMGP1798.JPG

Прикачен файл

IMGP1797.JPG
pansim - майстор
още:

Прикачен файл

IMGP2106.JPG

Прикачен файл

IMGP2103.JPG

Прикачен файл

IMGP1812.JPG
IMGP1812.JPG (42.43 KиБ) Видяна 5234 пъти

Прикачен файл

IMGP1810.JPG
IMGP1810.JPG (38.41 KиБ) Видяна 5234 пъти

Прикачен файл

IMGP1809.JPG
IMGP1809.JPG (44.59 KиБ) Видяна 5234 пъти
pansim - майстор
Тежи 5кг, заедно със захранващия кабел. От тези 5 кг, се падат 1.8кг кутия, от 1мм ламарина прахово боядисана.
Размери: 28 дължина, 12.5 ширина, 17.5 височина.

Прикачен файл

IMGP2105.JPG

Прикачен файл

IMGP2108.JPG

Прикачен файл

IMGP2107.JPG
lov - майстор
Не няма такова нещо като това изделие. Нарочно използвам думата изделие щото наистина си е такова. Шапка ти свалям колега не само за електрониката и нейната компановка но и самия дизайн.
И като всеки българин от форумите ще те попитам дали така ще оставиш отворите за охлаждане. Истината е че искам да си открадна някаква идея от теб. И че ми е болна тема а решение не съм намерил до сега.
Ако оставиш отворче колкото да мине пръстче със сигурност там ще бъде заврян такъв. :lol:
pansim - майстор
Да, отворите ще останат така!
Това не е детска играчка. Близо до подобен уред, деца и лица с "неуравновесени" желания за пъхане на пръстчета, не се допускат. :)
lov - майстор
Ох какво ли не съм виждал но както и да е въпроса с пръстчето беше риторичен. А аз лично брах ядове пак с едни заваръчни трафове с принудително охлаждане на намотките. Самите намотки са разслоени така че въздуха да преминава през самите тях а не само по повърхнината на бобините. Вярно е че при теб няма мощни електромагнитни полета дето шлаката и разни стружки да танцуват. Но все пак колкото и добре да са лакирани платките риск има. Да не говорим за по едри парчета които няма как да не попаднат вътре. Мръсна работа си е заваряването. Вентилатора си е жив капан за тях.
pansim - майстор
Ако въпроса е за защита на вътрешноста от всевъзможни боклуци, то най-елементарното решение в моя случай, е поставяне на решетка на задната стена на вентилатора от типа на тези в някои компютърни захранвания /продават се свободно и са ефтини/ Между решетката и кутията се поставя подходящ филтриращ материал и сме готови. Недостатък е че все пак някой трябва да се сеща и да сменя филтъра, а моето наблюдение, е че обикновено се изхвърля и до там :lol:
А иначе платките са лакирани със специален лак, както и трафа. Издържа до 200гр.
iavor - специалист
Нищо не разбирам от електроника но като гледам крайния резултат шапка ти свалям, Pansim =D>
lov - майстор
pansim написа:
Недостатък е че все пак някой трябва да се сеща и да сменя филтъра, а моето наблюдение, е че обикновено се изхвърля и до там :lol:
:lol: Е те за точно този тънък момент исках да знам дали си го решил. :? По едно време мислех да слагам неодимови магничета и да се опитвам да ловя финния метален прах.Поне като заприличат на таралеж да се набива на око и някой да се сети да го изчисти а не да го изхвърли.
За по грубата част бих ти подарил ситна мрежа от неръждавейка ама си ми далечко да ти я дам на ръка.
pansim - майстор
Благодаря на всички за добрите думи.
Сега се подготвя малка серия от тези инвертори.
Миналото лято бяха изпитанията, и понеже преминаха успешно, за момента не се предвиждат големи промени.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: