• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batkotony - специалист
doctor написа:
В синхрон с настоящата метео обстановка искам да задам въпрос на знаещите и правилите?
Предстои ми да поставям водосточните тръби на къщата - ново строителство , стандартен тухлен градеж,1300м. надморска височина, все още не е правена външна изолация, твърдо решение и подготовка за събиране на дъждовна вода:-Мислите ли , че е добре да поставя водостоците и после ,когато правя изолацията, която мисля няма да бъде под 8 см. , да бъдат вградени в нея?
-за да не замръзват водостоците - след поставяне на изолация да ги изолирам отделно
Или друга идея , за която ще съм благодарен.
В момента обстановката е : 1 м. сняг ,температури - около -5 средно дневна.
Очаквам да възбудя интерес и ще съм благодарен на всички мнения!
Колеги,само на мен ли ми звучи така,че автора иска да събира дъждовната вода,или нещо не съм разбрал от словореда? :?
Иначе моето мнение съвпада с това за монтаж на реотани за подово.Изолацията няма да спаси най-вече хоризонталните участъци,а вертикалните ще правят дори и минимален конденз в къщата най-вероятно,който води след себе си мухъл както каза г-н Цилков.
Stefan2000 - специалист
Todor написа:
Не беше ли забранено да се заустват към канализацията?
Не виждам логика в такава забрана. Дори е желателно, защото иначе цялата вода от покривите се стича по тротоарите.
Относно нагревателите. Ако не се ползват Деви заради по-високата цена.
Не съм сигурен до колко удачно и трайно ще е решението с обикновенни подови нагреватели с тънката изолация. Не е сигурно дали откритите участъци няма да се разлагат от слънчевите лъчи. Аз успях да намеря едни Полски, в дебела изолация, като на Деви, замо че сини. Нагревателя в тях е двупосочен, так че не се налага обхождане както с едножилния.
Tsilkov - майстор
Todor написа:
Не беше ли забранено да се заустват към канализацията?
Зависи от вида на канализацията.Случеите в които е забранено (разделно) са редки.
mitaka_vk - специалист
По принцип канализациите трябва да са разделени. Битовата се отвежда в пречиствателната станция, а дъждовната в в най близката река. Тъй като дъждовните води се водят условно чисти и не е необходимо допълнително пречистване /ако идват от улици пътища магистрали и др подобни се предвижда каломаслоуловител, и след това се включват в дъждовна канализация/. Включването в битовата канализация по принцип натоварва пречиствателната станция и затова не е препоръчително. Но тъй като тук /БГ/ не се изграждат разделни канализации /може би само локално като площадки и на някои сгради/дъждовната вода се включва като цяло в една улична канализационна мрежа.
doctor - специалист
Уважаеми приятели, благодаря на всички за съветите. В стремежа си да съм кратък , не съм уточнил някои неща. При нас в меката и благородна планина Родопа , къща за целогодишно обитаване има и на 1330 м. височина - повече от вр Шипка. Къщата ми, е на тази височина и мисля да я обитавам по този начин. На 2 етажа и приземен е и основната причина за да мисля да се справям със залеждане на водостоците е , че смятам да събирам и използвам за тоалетните дъждовната вода. Явно няма логика да ги изолирам и ще се справя с информацията за отоплението им. Очаквам и нови мнения или корекции.
Отново благодаря. Доктор
Tsilkov - майстор
doctor написа:
че смятам да събирам и използвам за тоалетните дъждовната вода
Да - щом няма канал които да подтопля поне малко изолацията на тръбата е безмислена .
  • 1
  • 2

Тема "Удачна ли е топлоизолация на водосточните тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: