• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
angel_ov - специалист
И ако кажеш цена.
Може на лични.
lov - майстор
С ръка на сърцето си признава че когато писах преди дълго време се чудех как да изразя възхищението си от добре свършената работа.
А сега след като разбрах че вероятно ще има и продажби реално се замислям да не се захващам да си правя особенно ако извадиш някаква добра цена.
pulsar - специалист
Momchil87 написа:
За да не говорим наизуст пускам схемка на силовата част при мен ;
Прикачен файл:
Прикаченият файл kli.GIF вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл pl.png вече не е достъпен
Преди да запоя двойките ценери всичко е ок , както на по горния ми " пост " след това нещата пропадат предполагам ,че най- голямата ми грешка е ниското напрежение на входа , макар и с 2-3V по ниско от нормалното според мен , то товари резисторите R83,R84 ... в следствие диодите D28 i D29 детектират или поне един от тях .
Видях ,че колегата "genostan" е слагал 4,7ohm 2W , правилно ли съм разбрал или греша ?
Колкото до платката , първоначално имах проблем поради огледалното проектиране , тривиална грешка бе смяната на местата на G и S на един от IRFD123 . След подмяна на транзистора и корекция по платката , се видя по горната графика .
Ако забелязвате други грешки ще бъда благодарен !
С уважение : Момчил :)
Гейта и емитера на долните два мощни транзистора са разменени при опроводяването. :partyman:

Прикачен файл

pl.png
pl.png (47.72 KиБ) Видяна 4955 пъти
pulsar - специалист
pansim написа:
Тежи 5кг, заедно със захранващия кабел. От тези 5 кг, се падат 1.8кг кутия, от 1мм ламарина прахово боядисана.
Размери: 28 дължина, 12.5 ширина, 17.5 височина.
Колега pansim хубава кутия за електроженчето си направил =D> но както каза lov е добре да помислиш за повишаване IP защитата.На лазер ли са ти изрязвали ламарината.
pansim - майстор
Привет.
Повишаване на друг клас например IP23 е свързано с цялостна промяна на конструкцията, а не само на отворите. Това трябва да бъде много ясно на всички. Апарати с подобен род защита са с друга конструкция и МНОГО различна цена. Говорим за истинските,а не само по надписи. :lol: Имам идея и за това, но не може всичко наведнъж, а и не на всеки е необходимо, пък и цената ще бъде неконкурентна.

Кутията е правена на CAD програма и е изработена на програмируема преса /Раскин/
pulsar - специалист
Имах предвид IP храктеристика1- за защита от механични предмети. Просто изказах мнение, ти най-добре си знаеш какво целиш.
Последна промяна от pulsar на пет фев 17, 2012 10:21 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Благодаря! Успех на всички.

Ето и малка промяна , за да не се "бърка" с пръстчета в инвертора :)

Прикачен файл

IMGP2109.JPG
IMGP2109.JPG (103.01 KиБ) Видяна 4886 пъти
Здравейте! Поздравления за ентусиазма и добрите резултати!

Опитвам се да реализирам тази схема. Някой знае ли колко греят трите диода (HFA....) в силовата част и дали им трябват радиатори, за да знам колко място да оставя? Принудителното охлаждане се подразбира.

Прикачен файл

200А.JPG
200А.JPG (47.24 KиБ) Видяна 4600 пъти
cvetanmu - специалист
Не загряват много. На снимките се вижда как са монтирани диодите на моя електрожен.

Прикачен файл

DSC007781.jpg

Прикачен файл

DSC007801.jpg
pansim - майстор
Това схемно решение е на пръв поглед много просто, но честно казано не ми харесва. Една от причините е използуване на по-високоволтови транзистори. Дано го направите да работи добре и надеждно, и най-вече да заварява качествено.
Ще ми бъде интерсно да видя готов, тестван в реални условия инвертор с отделна размагнитваща намотка.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: