• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
Няма да работи ефективно.Зимата ще може спокойно да го използваш за хладилник а лятото да си държиш там пържолите да не изстинат.
Това е все едно да монтираш климатик - едното тяло в хола, другото в спалнята.
:cold: :hot:
batkotony - специалист
Честно казано,очаквах такъв отговор,но и тайно се надявах да не е точно такъв... :-D
Все пак да доизчерпам въпроса-това,че котлето е в същото помещение,а и все пак е мазе няма ли да понаклони везните малко или няма смисъл...а? :?
А лятото няма да го ползвам за охлаждане,нямам нужда.
hidrazin - майстор
И на мен ми се искат доста неща ама...
Ако си с термопомпа ти трябва дебит на вода, ако си с климатик (чилър) ти трябва дебит на въздух - в мазето откъде тоя дебит?
Между другото 1-2 дена ще работи супер.По принцип мазите са топли.Ама това докато успее за ти замрази мазето.
После COP ще му падне толкова, че ще почне да работи и консумира като обикновен нагревател.
Sorry !!!
batkotony - специалист
hidrazin написа:
И на мен ми се искат доста неща ама...
Ако си с термопомпа ти трябва дебит на вода, ако си с климатик (чилър) ти трябва дебит на въздух - в мазето откъде тоя дебит?
Между другото 1-2 дена ще работи супер.По принцип мазите са топли.Ама това докато успее за ти замрази мазето.
После COP ще му падне толкова, че ще почне да работи и консумира като обикновен нагревател.
Sorry !!!
Сори,сори,ама ти благодаря ! :prost: :-D
hidrazin - майстор
Пак заповядай!
:partyman:
И от мен - не си слагай пелетен котел.Погледи във форума има една тема с 80 страници постове, започната още януари 2009г. и още не могат да се стоплят.
На всичкото отгоре май тичането покрай пелетния котел и системата му е повече от колкото да имаш нормален котел на твърдо гориво.За климите въобще не говоря!
a_stoev - майстор
При положение че имаш няколко климатика защо просто не си ги монтираш по стаите? Преправянето на вода във всеки случай намаля ефективността, тъй като вкарваш още един консуматор в системата - водната помпа.
hidrazin написа:
И от мен - не си слагай пелетен котел.Погледи във форума има една тема с 80 страници постове, започната още януари 2009г. и още не могат да се стоплят.
Абе не е като да не топлят. Проблема е навременното осигуряване на качествени прелети. Сега в сезона, пелети на добра цена качество няма.
hidrazin - майстор
Има царевица на същата цена.Ако е суха качеството е много по-добро от това пелетие.
Ако ти става котела за нея де.Ама да дам 10 к лева за котел, да отделя помещение за пелети и котел, да му търся гориво и пак да се въртя покрай него - не благодаря.Сми сметни сам - кубик(не тон) хубави дърва 60 лв. тон пелети 350лв.И що аджаба да се мелят дървата и после пак да се пресоват? За да станат 300-400лв и да има кой да си продава горелките на безумни цени.Пък и то не е само горелката.Иначе топят - когато има пелети или нещо не се прецакал котела.
Айде стига че се отплеснах, пък и така само цапаме темата на човека.
P.S. Пелети се купуват лятото - за целия сезон да имаш.
iceheart - специалист
Здравейте. Ето малко снимки от прогреса ми днес. Сутринта смених компресора и след една бърза зглобка на място малко тестове и замервания на параметрите съм доволен от резултатите като цяло и съм готов за операция. :yawinkle:
Прикачен файл:
1.jpg
-
Прикачен файл:
2.jpg
-
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
iceheart - специалист
Дойде време и за вътрешното тяло. :yawinkle:
Прикачен файл:
6.jpg
Прикачен файл:
7.jpg
След 20-на минути борба успях. :yawinkle:
Прикачен файл:
8.jpg
Прикачен файл:
9.jpg

Прикачен файл

10.jpg
Последна промяна от iceheart на съб фев 18, 2012 12:01 pm, променено общо 1 път.
iceheart - специалист
Много екстри бе, всяка екстра по няколко кабелчета. Анти-бактериални филтри, йонизатори, вертикални и хоризонтални шлюзи и и и абе има какво да ви кажа. Следваща стъпка избор на кутия за да съберем в нея всичкия кабелаж + няколко измервателни и контролни уреди, избор на ТО, защото още немога да реша и харесам някой. Я дайте коментари какви ползвате вие и на какви машини и какъв фреон......
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "ТЕРМОПОМПА ОТ PANASONIC CU-E12-DKE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: