Мечтата на всяка домакиня
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
в кухнята , която планираме да си поръчаме ще има вградена съдомиялня. Та...
Вариант 1:
Прикачен файл:
1.JPG
1.JPG (10.4 KиБ) Видяна 3139 пъти
Вариант 2:
Прикачен файл:
2.JPG
2.JPG (11.45 KиБ) Видяна 3139 пъти
в един магазин ми казаха, че ако ще имам съдомиялня нямам нужда от вариант 2...
pipilica - майстор
Отцедника на мивката е много полезно нещо в една кухня, по-добре си вземи втория вариант.
bayan - специалист
попаднал си на най тъпите търговци пробват да продадват по евтиния вариянт :?
а винаги има смисъл от голяма и удобна мивка /също и дълбока /
оцедника си го спести ако си сложиш вграден в шкафа което не е добър вариант заради влагата
shadowman - майстор
Изберете втория вариант, но мивката да е по-здрава и по-дълбока. Отцедника не пречи по никакъв начин на миялната понеже той ще е над нея и не стърчи под плота както коритото на мивката, трябва ви шкаф за мивката с размери на коритото + още малко, че да има място да се стегнат щипките към плота.
VLADO66 - майстор
shadowman написа:
Изберете втория вариант, но мивката да е по-здрава и по-дълбока. Отцедника не пречи по никакъв начин на миялната понеже той ще е над нея и не стърчи под плота както коритото на мивката, трябва ви шкаф за мивката с размери на коритото + още малко, че да има място да се стегнат щипките към плота.
+1 Моята кухня е така- отгоре отцедник отдолу миялна-винаги има нещо което да измиеш без да го слагаш в миялната.Жената искаше най-голямото корито и като го видя при монтажа се уплаши,ама си струва-нали има една приказка че в голямото можеш да сложиш и малко,обаче обратното не.
8180 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
в един магазин ми казаха, че ако ще имам съдомиялня нямам нужда от вариант 2...
Има някаква логика и в това.
Вероятно сте дискутирали по-подробно обстановката от изложеното тук.
Наличието на миялна (при подходящо обучение на домашните) може да намали съществено необходимостта от отцедник на това место - може да бъде по-малък и решен другаде (висящ, например), а това место да се ползва за плот, което във вариант 2 е затруднено.
ivanvasilev1970 - специалист
Благодаря на всички за мненията.
mim - специалист
винаги си трябва отцедник, най-малкото като си измиеш марулите, да има къде да ги оставиш, да се отцедят
VLADO66 - майстор
Марулите се набучват на шиш и се въртят докато изсъхнат-по този начин се освежава атмосферата в кухнята :-D

Тема "Една наивна питанка за мивката в кухнята..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: