Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mcm - специалист
Не се вижда добре, но ако меката връзка е захваната със същата гайка/холендър/ както към бойлера, то тогава има и гумено уплътнение. Провери го как е, ако е за смяна го смени. Към меката връзка е шлайфано и уплътнението си ляга добре, провери как ляга към тръбата или каквото се подава от плочките.
zil157 - специалист
mcm написа:
Не се вижда добре, но ако меката връзка е захваната със същата гайка/холендър/ както към бойлера, то тогава има и гумено уплътнение. Провери го как е, ако е за смяна го смени. Към меката връзка е шлайфано и уплътнението си ляга добре, провери как ляга към тръбата или каквото се подава от плочките.
На мека връзка гуменото уплътнение не може да се смени!Сменя се цялата връзка.Каналски,моля включи се!
Последна промяна от zil157 на пет фев 17, 2012 11:50 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Вече гледам трезво.... :-D , капачка(чашка) е притисната с "М" на меката връзка Изображение
newmember - специалист
Не можах да пиша по-рано и гледам тук се е заформил голям спор :) Първо да поясня, че тоалетната хартийка навита там не е за да спре водата, а да предизвика попиване и по-голяма площ на изпарение, вместо да се стичат капки надолу (май трябваше да сложа цяло руло ...) :-D Не сълзи постоянно ами в определени моменти. При топъл бойлер, при студен, без пускане на вода, с пускане и т.н. напълно произволно. Исках само да питам ще потече ли вода ако развия меката връзка. Като спра водата централно ще изтича ли от там или само от студената вода? Нищо друго ... И да капачката е здраво притисната, чак огъната от стягането. Затова мислех ако развивам да сложа поне плоска капачка/шайба, за да няма това напрежение във връзката ...

http://store.picbg.net/pubpic/7D/87/32f ... 5a7d87.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/6A/BB/ee9 ... 716abb.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/61/73/563 ... 526173.jpg
schuldiner - майстор
mcm написа:

То къде ли се навираме при разбирачите, ама... Първата ми работа (вече!) като слагам меки връзки е да им сменя тъпите гумени уплътнения. Хич не ми и трябва да протекат, че да го направя - десет от десет прокапаха първата година. Новите са от нещо като клингерит (зелени и червени), струват двайсетина стотинки и не са ми създавали никакви проблеми.

Не смея да попитам на тия перфектните резби, дето едвам правя два оборота тефлонова лента, как успявате да навиете калчища...
рашкета - специалист
Зилче, ама ти настина никога не си виждал мека връзка.Долу при „шайбата” резбата е мъжка там се навиват калчища. И да знаеш,че уплътненията при холендровата(ж) страна се сменят много лесно.Ако си сръчен естествено.
Морски, и навиването на калчища също е въпрос на умение и не е чак толкова трудно.
GROHE Bs - специалист
Най-вероятно и удължителя ако е имало нужда от такъв не е подбран точно щом и розетката е смачкана.Просто навий повече кълчища за да стегне на по малко навиване.
chapara - майстор
Аз пък не виждам какво прави мека връзка при свързване на бойлер :lol: :wink: :roll: :-D :-D :-D :-D
VLADO66 - майстор
chapara написа:
Аз пък не виждам какво прави мека връзка при свързване на бойлер :lol: :wink: :roll: :-D :-D :-D :-D
Ми така е по-уесно :-D
chapara - майстор
VLADO66 написа:
chapara написа:
Ми така е по-уесно :-D
И по наводнимо :-D

Тема "Сълзи от маркуча на топла вода на бойлера - готово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: