Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
lux_e_on - специалист
Абе кодеци си трябват,а за плеъри мога да препоръчам PotPlayer и PowerDVD.
Бай Член - специалист
Не мисля, че съветите които давате са приложими точно за Full HD филмите които се опитва да подкара tretre. (45 ГБ е филма, ако не сте догледали)
Първо - процесора макар и пентиум е едноядрен, което от своя страна води до недостиг на изчислителна мощ, което лесно може да се види, като се пусне Task Manager-a по време на плейването.
Решението е хубава NVIDIA карта. В тях от доста време има вграден т.нар. CUDA чип, който може да поеме обработката на видеофайла. Качва се CoreAVC и си плейва филмите дори в Media Player (макар, че аз предпочитам KMPlayer).
Но като цяло, точно за този род филми машинката е леко слабичка. Искат си по-ячки параметри.
1115 - специалист
Помисли за по -силен процесор, че тази едноядрена печка не е най-доброто за BLU-RAY 1080.
Просто си иска двуядрен, а и по-добро видео де.

И понеже не искаш втора употреба си приготви едни 300лв за процесор и видео или 700...800 за читав ъпгрейд на по-нова платформа.
vvventsi - специалист
tretre написа:
Запалих се по филмите, но компютъра се запъва.
M/B ECS G31T-M7 (775,DDR2,G31,VGA)
CPU INTEL P4 631 /3GHZ/800/2MB
RAM 2GB DDR2 DIMM 667 TRANSCEND

Знам че е старичък, купуван през далечната 2008 за 210 лева. Всичко ново от плесио.
Въпросът ми е дали да го ъпгрейдна с още една рам или само с видеокарта.
Видеокартата каква да бъде. Знам че определени карти работят по-добре на определени дъна.
Така че наистина имам нужда от съвет на някой разбирач.
Другият проблем е че искам да купя ново, а не някоя изпържена част, така че е хубаво да я има картата по магазините.
Благодаря предварително!
Какво значи Ъпгрейдна?
Trifun - специалист
Означава "надстройка" - т.е. да сложиш нов компонент или да замениш стария с по-мощен такъв.
vvventsi - специалист
Trifun написа:
Означава "надстройка" - т.е. да сложиш нов компонент или да замениш стария с по-мощен такъв.
Ами защо не се използва тази дума тогава,мислех че в този форум се пише на Български език!
Chefo77 - майстор
vvventsi написа:
Trifun написа:
Ами защо не се използва тази дума тогава,мислех че в този форум се пише на Български език!
Защото се нарича ТЕРМИН. Ъпгрейд. Има го в новия речник на чуждиците в Българския език :wink:
vvventsi - специалист
Chefo77 написа:
vvventsi написа:
Trifun написа:
Защото се нарича ТЕРМИН. Ъпгрейд. Има го в новия речник на чуждиците в Българския език :wink:
Дрън дрън,аз използвам думата обновя или подновя ,примерно искам да си подновя компютара!
Какви тези глупости ъбгреит ъбдейт канектване и тнт!
Chefo77 - майстор
Разбира се, че можеш да използваш подновя или обновя. Но правилната дума е ъпгрейд. Както и ъпдейт - когато става дума за програма. Кънектване няма да го коментирам - тук съм аааабсолютно съгласен с теб!
lux_e_on - специалист
Chefo77 написа:
Разбира се, че можеш да използваш подновя или обновя. Но правилната дума е ъпгрейд. Както и ъпдейт - когато става дума за програма. Кънектване няма да го коментирам - тук съм аааабсолютно съгласен с теб!

Като си смениш програмата с друга по-добра ъпдейт или ъпгрейт,или Експито със Уин7?Според мен си е ъпгрейт,а ъпдейт е когато допълваш програмата/операционната с нови допълнения.Не го приемай лично.

Тема "BLU-RAY" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: