• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Krelion - специалист
viewtopic.php?f=10&t=20278
kuuuuuul - майстор
Нормално отворени контакти значи,че когато достигне зададената тем. включва
а при нормално затворени изключва.
nobreak - специалист
Колеги, тук в Силистра едно чувалче 25 кг. донецки въглища/и камъни вътре/ стана от 8.20 лв. на 11 лв., дървата от 60 лв./кубик на 70-80 лв. Не знам дали съм извън темата/ако е така да ме извините/, но забелязали ли сте като се отоплявате само с климатичните тела как сте с горенето, в смисъл имате ли икономия или е все същото? За КПД-то не говоря, то се чувства, че така с телата е по добре. Аз съм нов още и нямам наблюдения...
Поздрави.
LazarGanev - "Велик майстор"
nobreak написа:
За КПД-то не говоря, то се чувства, че така с телата е по добре. Аз съм нов още и нямам наблюдения...
Поздрави.
Ще пратя поздрави на syncho, той питаше как се мери КПД :-D . Разбра ли Сънчо - КПДто трябва да го почувстваш :-D
syncho - майстор
Ех какви времена настанаха... с чувствата вече и КПД ще мерим. Кога ли ще почнем с тях и да се топлим... ;)
batkotony - специалист
syncho написа:
Ех какви времена настанаха... с чувствата вече и КПД ще мерим. Кога ли ще почнем с тях и да се топлим... ;)
Ахахах,това отдавна го правим,Сънчо... :-D
fbr - майстор
Пича от Силистра писал между две кани, вие го взехте на сериозно.
nobreak - специалист
LazarGanev написа:
nobreak написа:
За КПД-то не говоря, то се чувства, че така с телата е по добре. Аз съм нов още и нямам наблюдения...
Поздрави.
Ще пратя поздрави на syncho, той питаше как се мери КПД :-D . Разбра ли Сънчо - КПДто трябва да го почувстваш :-D

Е добре де, то човек все ли трябва да се изказва поне като доцент от БАН , че да го вземете на сериозно. Много добре знаеш какво имам в предвид и за какво питам. Продавам камини от 2001 година, горе долу ми са ясни нещата. За момента така съм се изразил...искаш да кажеш, че КПД-то на радиатора е по-голям ли?
Последна промяна от nobreak на съб фев 18, 2012 10:34 pm, променено общо 1 път.
nobreak - специалист
fbr написа:
Пича от Силистра писал между две кани, вие го взехте на сериозно.
Наливам от шишето, не от кана, но горе долу е така както казваш :partyman:
dyaneff - майстор
Моето решение за регулиране оборотите на вентилатора от вътрешното климатично тяло е кондензатори. Те трябва да бъдат неполярни с работно напрежение повече от 350 Волта. Като ориентировъчни стойности при вентилатор около 40 Вата кондензатор последователно свързан с общият край между двете намотки и захранването от 220 волта с стойност 2 микрофарада намалява оборотите наполовина. Капацитет 4 микрофарада намалява оборотите с една трета. Свържете на кондензатора резистор със стойност примерно 150 - 200 килоома.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: