Най - вълнуващия въпрос зимно време.
novgradski - специалист
bayan написа:
мале чак сега светнах значи 600 вата по 0 напрежение = +безкрайност сила на тока сигурно Ом са е объркал нещо :datz:
...малка грешка P=U.I ...но пак е така за тока,т.е. I=P/U ....I клони към безкрайност.
- 100w близо до термометъра-"да"
-Ако се използва електричество 600w+някаква друга енергия (всичко е форма на съществуване на енергията-някои казват "материята") ...-"да"
-600w + "солидна" изолация"за едана стая...може би "да"...
....ама това ..."пускат ти мухата - и ти гледат сеира"...
Andri01 - майстор
В сайта мисля,че сме сериозни хора,технически грамотни. не си заслужава писането за тези глупости даже.
hidrazin - майстор
Що бе човек?Те даже по национална медия с голям рейтинг го дават ти се притесняваш за тук.
Я се разходи наоколо из постовете и тоя "изобретател" от български пощи ще ти се види слаба ракия.
:flucht:
bayan - специалист
novgradski написа:
bayan написа:
мале чак сега светнах значи 600 вата по 0 напрежение = +безкрайност сила на тока сигурно Ом са е объркал нещо :datz:
...малка грешка P=U.I ...но пак е така за тока,т.е. I=P/U ....I клони към безкрайност.
- 100w близо до термометъра-"да"
-Ако се използва електричество 600w+някаква друга енергия (всичко е форма на съществуване на енергията-някои казват "материята") ...-"да"
-600w + "солидна" изолация"за едана стая...може би "да"...
....ама това ..."пускат ти мухата - и ти гледат сеира"...

съгласен съм с корекциите не съм капацитет в областта
ама човека рече 600 за 60м2 без изолация и проект за1/2 разход
което е към 5 вата на 1 м2 или около 2,5кубика
само с това май нема стане
marian1 - майстор
Защо да не стане? При човека си работи, аз не знам защо не му харесвате отоплението на човека? Успял е да се отопли на приемлива за него цена - показва го - проблема е в това, че няма някой с пари, който да се разходи и да види - може ли да се произведе това. Помня преди 3 години, пак в новините показаха човек от Варна, който с един климатик 12-ка отопляваше цял един вход - какво стана с него м? Дори и тук имаше тема мисля... някой да направи нещо по въпроса? Няма сметка от това, някой да ти даде на теб бедния да се грееш на аванта - щото тарикатите ще измрат! :)
MamaMy - майстор
:-D :lol: :lol: :lol:
Мариане, ако поне едно нещо беше вярно от толкова много изобретения, жилищата на богатите щяха да са пълни с подобни устройства. Не си мисли, че няма кой да открие скрития талант и изобретател. Просто 100% от всичките тези са псевдо изобретатели. Всеки от тези изобретатели изобретява все неща от които разбира съвсем малко. Как някой електричар не измисли икономична ел. печка или пък някой занимаващ се с климатици да открие първобитния вариант на термопомпа? Всичко е лъжа и измама. 5 минути слава на някой изкукал скръндзав пенсионер. :partyman:
marian1 - майстор
Ще се съглася с теб, ама ако ми обясниш как стана така, че с една 12-ка се топли цял вход. Да ти търся ли репортажа, или ти си го спомняш.Помня че показаха и съседите, които казаха че са му много благодарни - и че всичко било така. Покажи ми чертежа - или което в момента се подсетих - я погледни ТП на Наути - за мен това е върха и няма купешки аналог - и това ли е самохвалство?
Мунчо - специалист
hameleon написа:
Ясно е написано-отоплението е само на ток, т.е. напрежението не се подава към електромера :rock:
Т.е. да са живи и здрави комшиите, че да му плащат тока :lol:
zmiori - специалист
Мариян-е я прегледаи внимателно ти този репортаж Варналията не топли цял вход а топли вода която ползва този вход, е затова са му благодарни съседите. Разликата е като от небето до земята.
А тая простотия разсмя даже и дъщерями която е студентка по икономика. Я кажи кое е това число което като го умножиш по нула /0/ ще ти даде 600.

Тема "Някой има ли идея как е направено това отопление ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: