• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте опитни кухненски фенове :supz: ,
Решихме-мивката ще си има отцедник. Начертах кухнята с една програмка.
Вариант 1 изглежда така:
Прикачен файл:
v1.JPG
v1.JPG (78.2 KиБ) Видяна 5504 пъти
Казахме си, че за да има повечко плот-нека секцията за отцеждане да мине към ъгъла (щото трудо се оползотворявал).

После в главата ми изникна логичния вариант 2:
Прикачен файл:
v2.JPG
v2.JPG (78.24 KиБ) Видяна 5504 пъти
Тук плюса е че отцедника се пада точно над съдомиялната. Лявата част на плота се скъсява, особоцдава се ъгъла...

За капак, вчера разглеждахме една немска брошура и тя ни цапардоса с вариант 3:
Прикачен файл:
v3.JPG
v3.JPG (80.19 KиБ) Видяна 5504 пъти
Тук мивката се явява в края-свободния плот става едно цяло. Притеснянията ни са дали ще е удобно мивката да е в самия край...няма ли да пръска вляво по пода...нямаш опция да слагаш/вземаш нещо от лявата страна на мивката...

Моля за мнения, съвети (особено от тези, които имат жизнен опит със своите кухни мечтата/кошмар...
Благодаря ви предварително...
За въпроса, който задавам може би няма кой знае какво значение, но все пак това е общия изглед от цялата кухня:
Прикачен файл:
overview.JPG
overview.JPG (67.83 KиБ) Видяна 5497 пъти
colyo - специалист
Ако не е късно, според мен най-удобно ще е мивката да е под прозореца, а съдомиялната да мине в страни. Американците масово ползват такова разположение. За моята съм предвидил така, а съдомиялната в ляво и завършвам с хладилник.

С каква програмка си направил проекта ?
shadowman - майстор
Аз също бих ти препоръчал да е пред прозореца, гледай зад миялната да няма никакви тръби и кабели. Това синьото е за тръбите предполагам, аз ако съм няма да оставя тази дупка, ще се направи по-плитък шкаф и работата става, после плота се прави да покрие вратите, после горния шкаф се прави да скрие тръбите... а за да не се виждат горе може и да се направят до тавана или да се сложи една челна отпред по цялата кухня.
:supz: Купи си ъглова мивка и я сложи в ъгъла :supz:
shadowman - майстор
Какво ли ще остане от плота като се изреже за ъглова мивка като се има предвид, че там се събират и плотовете.
shadowman написа:
Какво ли ще остане от плота като се изреже за ъглова мивка като се има предвид, че там се събират и плотовете.
Не питаш сериозно, нали майсторе ?
colyo написа:
Ако не е късно, според мен най-удобно ще е мивката да е под прозореца, а съдомиялната да мине в страни. Американците масово ползват такова разположение. За моята съм предвидил така, а съдомиялната в ляво и завършвам с хладилник.

С каква програмка си направил проекта ?
Програмката се казва Punch Home design. преди нея правих опити с kitchen draw и Pro100, но като че ли тази е по хубава.

Сега относно разположението на мивката пред прозореца- това ни бе най-първата идея, защото колкото и каталога да сме гледали-има ли прозорец в 80 % от случаите мивката е пред него. Отказахме се от тази идея ( :mocken:) защото прозореца слиза до много ниско. Разстоянието от замазката до ръба 87 см. Мога да си позволя още 2 см да вдигна нагоре. При отварен прозорец разстоянието от замазката до долната част на прозопреца е 90.2 см.
В случаите, когато мивката е пред прозореца солната му част е поне на 100 см отстояние то пода, а при мен не е така.
Жена ми иска прозореца да може да се отваря за да може да го чисти отвреме на време...
Дори и да прежалим отварянето на прозореца-на мястото където най много ще се мокри няма да има гръб а прозорец. идея си нямам ка ще се изпълни функцията на водобранната лайсна на това най мокро място :-(.
Така че този вариант мивка пред прозорец изглежда невъзможен...

Моля за мнения и идеи не само по принцип , но и за изброените варианти...
shadowman - майстор
gatyo написа:
shadowman написа:
Не питаш сериозно, нали майсторе ?

Гледам си нов, титлата "майстор" се получава при определен брой мнения, не заради друго.
sstefanov - майстор
Както си нарисувал чекмеджетата под мивката в последния вариант въобще няма да стане. Там ще ти трябва пространство за канала и сифоните и няма как да сложиш чекмеджета.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за разположение наМивкатаПоДължинатаНа плота в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: