• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zec ingenering - специалист
Практически всички DC ел. двигатели могат да работят с повишено напрежение, при което мощността им се увеличава Зависи с какви запаси по механични и електромагнитни изчисления е произведен.
Съвсем друг е въпроса какво се случва с параметри като: КПД, температурен режим, износване, надеждност.
Във всички случай усещането е, че върви повече.
По отношение на “най-яките” и поради това “най-леки” магнити от NdFeB (неодимова сплав) мога да кажа, че наистина се размагнитват при превишаване на работната температура (зависи от конкретната марка неодимов магнит, много са). Тази сплав е изключително податлива на корозия, поради което магнитите се защитават с никел, цинк или други покрития.
Впрочем не е задължително всички двигатели произведени в Китай да са с неодимови магнити. Имам реална оферта за хъб с Pnom-300W, тегло-7,5кг на цена 45$ !!!
Определено в Китай не се произвеждат само 2 вида мотори, а сигурно 200! Изобщо нямам на идея моторите на Скуд какви са, казвам само това което знам.

На снимката е BLDC хъб мотор (с който карам аз), с Pmax-750W, тегло 4кг. и явно с магнити от NdFeB.
Прикачен файл:
BLDC in side.jpg
BLDC in side.jpg (30.38 KиБ) Видяна 4481 пъти
scoot - напреднал
Най разпространените са Неодиновите дори при китайските производители - разпространители и са и най успешни цена качество- както и съответно са им проведени най много тестове.

Всичко си е супер
sasko12345 - специалист
Този от снимката с колко милиметра жица е. Искам да знам и един от 1000вата с колко милиметра жица е.
zec ingenering - специалист
Към sasko12345. Когато отварях този мотор наистина не се сетих да измеря жицата (а трябваше). :wallbash:
Отварянето беше по съвсем други причини (съмнения за прискърцващ основен лагер, оказаха се две разхлабени спици), а сега този мотор не е при мен. Да отварям друг (същият модел) не ми се иска, щото са яко залепени болтовете и капака. Може би по-нататък любопитството ми ще надделее все пак…..
pesho135 - помощник
scoot написа:
Видео информация
:?
http://www.youtube.com/watch?v=Qq6euNnV ... re=mh_lolz
Много хубаво клипче - браво за старанието на колегата scoot =D>
Имам няколко въпроса към колегата:
- Колко струва този велосипед от клипа със цялото оборудване?
- Ако имам велосипед, ще ми направите ли кутия за батериите, така че да пасва на профила?
- За батериите казахте че смяната струва 150 лв. Мога ли да си закупя в момента на тази цена? Марка, модел?
- За колко време се зареждат? Не споменахте за зарядно в клипа, предлагате ли такова?
- И не на последно място - колко тежи? Жената ми мрънка че и тя иска...
ludiagsm - специалист
pesho135 написа:
scoot написа:
Видео информация
:?
http://www.youtube.com/watch?v=Qq6euNnV ... re=mh_lolz
Много хубаво клипче - браво за старанието на колегата scoot =D>
Имам няколко въпроса към колегата:
- Колко струва този велосипед от клипа със цялото оборудване?
- Ако имам велосипед, ще ми направите ли кутия за батериите, така че да пасва на профила?
- За батериите казахте че смяната струва 150 лв. Мога ли да си закупя в момента на тази цена? Марка, модел?
- За колко време се зареждат? Не споменахте за зарядно в клипа, предлагате ли такова?
- И не на последно място - колко тежи? Жената ми мрънка че и тя иска...
имам някво странно усещане 4е ти и scoot сте един и същи човек който сам си пише и си отговаря :) може и да греша ама ми става смешно хах :lol:
batkotony - специалист
ludiagsm написа:
имам някво странно усещане 4е ти и scoot сте един и същи човек който сам си пише и си отговаря :) може и да греша ама ми става смешно хах :lol:
Лош си! :lol:
Сега трябва да прави нов акаунт... :lol:
sasko12345 - специалист
Тоя скут стана исторически. добре де скут я верно дай цените накрая ще взема да си купя нещо от тебе ако не ме домарзи най вече кутията хаха такава китайците не предлагат.
sasko12345 - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=NsI-pzps ... h_response ето какво искам да си купя за хибридното ми колело но никой не внася такъв фрилел нът. Най добрата цена 250 лв която намерих. Неможе ли някой който иска да му тръгне бизнесот вносител да достави такива.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: