• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
trockenbauer - напреднал
diduli написа:
Абе ясно за рязането , правил съм такива тавани обаче въпроса ми е дали няма как профилите да компенсират тия 7 сантиметра че да не става парче 5 сантиметра.Малко ми е грозно! :-D
Пана за растерен минерал фазерен таван 1200х600 и приятна работа.
Успех в начинанието.
petkov_75 - специалист
Или пък нещо такова! :?Но отиват доста носещи профили (Т24-3,75) за сметка на другите! :-D И пана също,но пък става красиво! :-D

Прикачен файл

Изображение017.jpg
The_FAN - специалист
Никога не съм виждал нещо красиво в санитарните тавани...

Това което е показал Пух винаги е бил правилния начин за разпределяне на паната за един таван. Просто у нас всеки гледа да спести от 'де що може' и за това растера навсякъде е шит.
ivanovrg - специалист
има много решения за един такъв таван
ето снимка на една тераса изпълнена по схемата която съм пуснал по горе

Прикачен файл

PICS1 028.jpg
mimeto_87_b - специалист
Здравейте, темата е старичка, но за да не отварям нова ще попитам тук. Възможно ли е направата на окачен таван по рисунката, която съм приложила? Надявам се да не е толкова зле нарисувана де :lol: Не ме притеснява това, че на две от стените размерите на плочите ще са малкоо не в нормата :-D То всъщност и плочите няма да са стандартните, а ще ги изрежем от гипсокартон :lol: По скоро ме притеснява това дали съм се ориентирала правилно в конструкцията? И дали след като профилите ще трябва да държат по- голяма тежест ще трябва допълнително да им се слага нещо?

Прикачен файл

rast.jpg
rast.jpg (68.43 KиБ) Видяна 6853 пъти
ivanovrg - специалист
по скоро така
по красиво
като материали не повече от 10 лв разлика

Прикачен файл

tavan.jpg
tavan.jpg (16.07 KиБ) Видяна 6834 пъти
mimeto_87_b - специалист
ivanovrg благодаря за бързия отговор. Твоя вариант наистина е по- добрия и ще се възползвам от него. Само да видя дали съм разбрала схемата: трябват ми 4 броя L профила,2 броя T профила, които се намират в средата, 8 броя напречен 1.20 м , 14 броя напречен 0.6 м, и отделно държачите които нямам идея колко трябва да са, ама предполагам че това в магазина ще се уточни, че смятам утре или вдругиден да купувам.
ivanovrg - специалист
не съм ти чертал къде какъв профил трябва
просто случайно са излезли линиите по дебели
разположението на профилите може да е като твоето
аз ти нарисувах схема на размерите само
mimeto_87_b - специалист
Сега наистина съвсем се обърках :-D Може ли тази твоята схема да бъде направена така-- едната дебела линия в средата да е единия носещ профил, и след 1.20 м. другия, перпендикулярните да са 1 и 20, успоредните на носещите да са най- малките профили, а между втория носещ и стената пак да са от най- малките. Аз така си го представих. Някъде четох, че дупките на носещия профил са през 15 см, това за рязането, предполагам другите профили имат повече опции за рязане, че иначе незнам как би могло да се направи.
ivanovrg - специалист
да точно така трябва да е
при мен излизат средните 2 по дебели
пак става но по трудно
носещите трябва много точно да се пресметнат,за да ти излязат размерите
да има някаква симетрия
точно през 15 см имат процепи ,където влизат напречните (120см)
значи трябва да измериш от някой процеп в посока към края да имаш 44см
което значи ,че крайното разстояние трябва да 1 14 см(от процеп до края)
по ми е лесно да го направя от колкото да го обясня
  • 1
  • 2

Тема "как да направя окачен таван от панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: