Всички имаме коли, нали ?
comunikator - специалист
Познаваме се от деца на 300м от нас живее,не се съмнявам че ще ми вземе нов просто ми се струва прекалено скъпо!
Стефко - специалист
Не е по въпроса, но е близко. На мен, на новата ми кола Ситроен С4, отказа регулирането на клапите на климатроника. Отидох в АМК Пловдив, на Карловско шосе, уж на най-сигурното място. Вкараха колата в сервиза, а мен ме оставиха да гледам от 20 метра. Диагнозата им беше, че ремонта ще струва 652 лв. Благодарих им, и се тръгнах. След време помолих един приятел, който разбира от подобни неща, да погледне какво и има. Оказа се, че една пластмасова история се е сцепила. Залепи я с Локтайт, и всичко вече е нормално. За сега.

Та, по въпроса. Все по-малко хора ходят по сервизи. И, за да си оправдаят майсторите заплатите, измислят какви ли не проблеми. Поставят части ментета, уж оригинални. Ужас!!!!

Сетих се и за друг случай. Преди време ми се наложи да сменяват лагерите на предните главини на старата ми кола. Купих оригинални френски лагери, с надписи по тях, лично съм ги видял. Доста скъпи бяха тогава. И тогава отидох в АМК Пловдив - тогава се помещаваха в някакво хале на някакво училище, близо до бул. Мария Луиза. Уж гледах, пак от 20 м. След 1000 км пак се разтропа. В гаража на приятел разглобихме лагерите. Познайте. Надписите на оригиналните лагери ги нямаше. Просто са ми подменили оригинално купените лагери с ментета.
Chefo77 - майстор
comunikator написа:
Познаваме се от деца на 300м от нас живее,не се съмнявам че ще ми вземе нов просто ми се струва прекалено скъпо!
След като ти е приятел, би трябвало сам да те посъветва да не даваш толкова пари за нов. Не ме разбирай грешно - ако втора ръка е драстично по-евтино, аз лично не намирам логика да вкарвам толкова пари. Не е свързано със сигурността, не е разбиваща цената на втора употреба ...
Ти си знаеш. Аз изказвам мнение :)
comunikator - специалист
По някога втората ръка излиза двойно (не съм богат за да си купувам евтини работи)
в мойта кола повечето неща които съм сменявал са нови,просто в лош момент в който нямам пари трябва да дам толкова за такава глупост (без която не мога).
Chefo77 - майстор
Не казвам да купуваш нов китайски датчик, а да видиш каква ще е цената на оригинален, работещ, но втора ръка. Вероятно ще е поне 3 пъти по-евтин. И няма да работи по-зле от новия. Просто може да работи по-кратко.
Както казах - ти си знаеш. Подсигури се, че новият наистина е Бош. Защото имам едни съмнения ... много орязаха производството на стари компоненти в последните години.
ЕДИТ: Това ли е датчика?

http://drive.bg/index.php?ModelId=1869& ... 0108_10349

Ето го в Ем-комплект 33
http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=81454
Последна промяна от Chefo77 на нед фев 19, 2012 10:23 pm, променено общо 2 пъти.
Johny - майстор
Явно ти се ще да е ново - няма лошо, Само че разбирам да е нещо свъзано със сигурноста на автомобила, както каза колегата, тогава е оправдано. Ти си знаеш, но питането ти тогава се оказва излишно. Хем търсиш мнение, хем си знаеш тоята, хем си сигурен в майстора, хем тук питаш за справка.
Бъди здрав!
comunikator - специалист
Попитах защото не можах да изровя в нета точно този датчик който на мен ми трябва и незнаех каква е цената със сигурност.
Датчика е точно този първия който е постнал chefo77 за 145лв !
Chefo77 - майстор
Другите са със същия каталожен номер - би трябвало да са същите.
Каталожен № 1.906.223, моторът ти е ABD, нали?
comunikator - специалист
не са еднакви..
ABD
техническите данни ги няма може омовете да са различни,незнам и аз.....
comunikator - специалист
Единия е с магнитна плоча а др без.

Тема "Датчик на Хол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: