Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Системата ти трябва да има най накрая 3 помпи - една в Ладомата , втора за радиаторите, и трета за бойлера .
georgi.vn написа:
ладомат ще има,2 помпи,само за боилера казаха че няма смисал помпа,
Аз затова попитах колко помпи ще има освен Ладомата - една или две, щом за бойлера няма да има?
filmatoplo - майстор
Който каза че за бойлера не иска помпа- ще има много здраве :wink: , ама после да не стане олеле... :wink:
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Който каза че за бойлера не иска помпа- ще има много здраве :wink: , ама после да не стане олеле... :wink:
Като при мен ;)
Само чакам да се затопли,. за да спра отоплението, и почвам схемата, ама без буфер-а...
filmatoplo написа:
Който каза че за бойлера не иска помпа- ще има много здраве
Е, Филма, много ангажиращо е това твърдение, нали знаеш - всяка система е различна :wink:
filmatoplo - майстор
:)
Последна промяна от filmatoplo на ср фев 22, 2012 10:33 pm, променено общо 1 път.
Има поне 2 начина за връзване на бойлера без специална помпа за него, т.е. системата да е с 2 помпи - знаеш ги, сигурен съм. При единия начин за подгряване на бойлера се ползва Ладомата, а при другия начин - отоплителната помпа. Нооо - прав си - да не се месим на фирмата-изпълнител и да видим какво ще направят, пък после ще коментираме :wink:
nnikbg - специалист
Ех големи сиирджии сте. :lol:
kalin72 - майстор
При единия начин за подгряване на бойлера се ползва Ладомата
Лазаре, може ли малко повече инфо за тази схема на връзване? Аз така или инак си купих втора помпа и за бойлера, но ако мога да опростя системата, а да я направя по-ефективна, ползвайки това, което е закачено вече, защо не :)
Ами - бойлерът се връзва на котелния кръг, тоест - успоредно на котела и Ладомата върти едновременно през котела и през серпентината
lux_e_on - специалист
Значи излиза че тва чудо комбинира къс кръг против конденз+буфер.Далаверата с трите помпи не ми звучи много гот обаче,не знам ква цифра е Ладомата,ма още 2 помпи 400-500кинта и Ладомат ми се вижда множко.

Тема "помогнете за монтаж котел атмос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: