Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tsenkov - специалист
]Здравеите, малко заспа форума. малко снимки на новата ми машина.
Прикачен файл:
Снимка0076.jpg
Прикачен файл:
Снимка0077.jpg
[attachment=0]Снимка0078.jpg[/attachment

Прикачен файл

Снимка0074.jpg

Прикачен файл

Снимка0078.jpg
MrMurdjo - майстор
Солидно изглежда. Аз съм последният, който може да дава акъл, единствено висящите направляващи ме притесняват. Видимо са с голям диаметър, но при мен Ф20 мм на дължина 650 мм между опорите поддават като за световно при малко повече усилие на рязане.
skat - специалист
Бива си я машината, ще стане здрава работа. Искам да питам каква е дебелината на ламарината и как се справяш с деформациите след заварките, че при мене колкото пъти меря, все криви ми излизат сметките. Моторите изглеждат добри, какви са резултатите при движението по Y (ако за Y си приел целия портал)? Колкото до Z, вярно, че е нетрадиционно, моторът ще трябва да преодолява и собствената си тежест плюс теглото на шпиндела и направлявашите, сигурно общо около 2 кг повече от традиционното окачване.
nephelin - помощник
здравейте , несъм сигурен дали тук трябва да попитам , но ми се видя удачно хехе
някой може ли да ми каже от къде да си затегля уроци за арткам 2008 про
mladomo - специалист
Ето я и моята машина. Успях да я довърша. 2 д масата е правена от винкели винтовете са
наразяни с плашка единия Х е 1.75мм ( по лесно се работи в инчове с нея ръчно) другия У 2 мм стъпка цената е около 30 лв.
Оправих луфтовете в самата бормашина в телескопа като престъргахме и сложихме втулка ( прави го стругар не смеех да ризкувам трябваше точности до стотни).
Сега няма лувфтове и е центрована перфектно. Удължих тялото .
Пробвах я да стържа платка и си направих една лесна за 1 интегрална схема за инверто на процесора за урпавление. Качих един стругарски нож и престъргах валяче от ламиниран паркет.
Валячето е за правене на платки с тонер от принтер ако представлява интерес ще ви обясня моя разработка е.
Работи чудесно. Сега остава да почна с закачването на двигателите и управлението.

Прикачен файл

bormashina 2.JPG

Прикачен файл

Bormashina.JPG
burgas61 - напреднал
Здавейте Колеги,
Решил съм да си направя една доста голям по размери CNC машина..2500/1500/250мм.,но искам да се допитам до вас ,по някой неща.
Профилите ми ще са правоъгълни от черна ламарина.Задвижването на моторите със зъбни колела и зъбна рейка.
Можите ли да ми обясните откаде да си намеря редуктор,като този на снимките:
Машината която искам да реплекирам е тази:

Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете:)
Благодаря

Прикачен файл

fronttrans.gif
fronttrans.gif (18.04 KиБ) Видяна 5432 пъти

Прикачен файл

MechMate1%20003.JPG
MechMate1%20003.JPG (23.7 KиБ) Видяна 5432 пъти

Прикачен файл

MechMate1%20017.JPG
MechMate1%20017.JPG (22.68 KиБ) Видяна 5432 пъти

Прикачен файл

MechMate1%20013.JPG
MechMate1%20013.JPG (22.48 KиБ) Видяна 5432 пъти

Прикачен файл

MechMate1%2015.JPG
редуктор
MechMate1%2015.JPG (23.08 KиБ) Видяна 5432 пъти
shulio - специалист
Готова такава ремъчна предавка едва ли ще намериш. Трябва да си я проектираш да си вземеш ремъците, шайбите и така нататък. Аз правя същия проект и съм точно на редукторите.
skat - специалист
mladomo написа:
Качих един стругарски нож и престъргах валяче от ламиниран паркет.
Валячето е за правене на платки с тонер от принтер ако представлява интерес ще ви обясня моя разработка е.
Работи чудесно.
За тонер и ютия знаех, ама за валяче не бях чувал. Сигурно е интересно, можеш ли да пуснеш подробности в другата тема - за електрониката, че и там замряха нещата? Щом е твоя оригинална разработка и искаш да я споделиш, сигурен съм, че и други освен мен биха се заинтересували.
tsenkov - специалист
Колеги, и пред мен стои тоя въпрос. Само че по малка машина 1350х1000х150 за плазма.Реиките ми са модул 1 .Малкото зъбно колело е с10 зъба.Проекта е спрян по финансови причини но до 10-15 дни ще го почна/има клиент/. Мога да ги изработя.Където са 3 там са и 9. За цени и условия ако искате на лични ако искате тук Няма проблем.
skat - специалист
Аз имам едно генерално питане към тези с по - голям опит. Виждам, че за репликирането на Mechmate колегите burgas61 и shulio са решили да ползват ремъчни редуктори. Проектът, който аз знам, е с директно куплиране на мотора към рейката, само че драйверът е с 10 микростъпки. Въпросът ми е дали някой е правил проба и дали може да каже всъщност какво се печели при използването на редуктор? Като имам предвид колко стръмно пада механичната характеристика на стъпковия мотор с увеличаването на оборотите, някой има ли информация за съотношението момент/скорост С и БЕЗ предавка?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: