Ел. инструментите. Консумативи.
van4o_m - специалист
В крайна сметка си взех една кутийка с битове на Метабо, която ми препоръчаха в Киров. Пробвах ги и останах доволен. mhttp://www.powertoolsdirect.com/media/catalog/ ... it-set.jpg
Откъде мога да си взема и магнитен държач за битове, който да захваща и винта с магнита?
До колегата aristokrata в предишния пост обясних, че я ползвам за ГОЛЕМИ винтове от сорта на 6*100 и прочие. Малките навивам с едно скилче 500в. Знам, че е неудобно с бормашина, но не съм професионалист и нямам пари за винтоверт а и той няма да се ползва особено често и ще му заминат батериите.
aristokrata - специалист
van4o_m Аз завивам 6*120 и 7*150 и не искам да си представям как бих го направил без акумулаторния ми винтоверт. Друг е въпросът,че ти правиш това рядко и покупката на мощен винтоверт ти се обезмисля. Магнитния държач,за който говориш можеш да вземеш пак от там,откъдето си взел битовете. Нищо че искрено се съмнявам магнитен държач да задържи 6*100 винт.
Поздрави!
Да добавя,ако имаш възможност вземи с теб един винт и изпробвай преди да купиш държача. Виждал съм такива с много слаб магнит..
Последна промяна от aristokrata на пон яну 30, 2012 8:41 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Само имай предвид, че битовете на Метабо са много твърди и яки, но са крехки. Аз имам вече два счупени, а по принцип ги пазя.
van4o_m - специалист
Благодаря много на всички за отговорите! За най-големите винтове не ми и трябва толкова такъв държач. Идеята ми е, че бера доста ядове като ми падат малките винтчета от бита, а държача е точно затова. "Само имай предвид, че битовете на Метабо са много твърди и яки, но са крехки. " - Това какво ще рече ?
rolls - специалист
Я да помогнете и за кадърни битове за ударен винтоверт ... щото нещо все не мога да случа.
van4o_m - специалист
rolls написа:
Я да помогнете и за кадърни битове за ударен винтоверт ... щото нещо все не мога да случа.
Не съм разбирач и не съм ги пробвал, но тези http://www.youtube.com/watch?v=YJBle4fQy7M са точно за тази цел.
velsi - Почетен майстор
van4o_m написа:
"Само имай предвид, че битовете на Метабо са много твърди и яки, но са крехки. " - Това какво ще рече ?
Ще рече, че стоманата е закалена и твърда, битовете не се заоблят и износват, но ако го напънеш много се чупи. Нали знаеш, че колкото един стоманен детайл е по-закален и твърд става по-крехък.
shadowman - майстор
Един глас за вюрт, с такива съм и съм доволен, но трябва да се има предвид и самия винт, дали бита влиза добре в главата на винта, че ако има някакви луфтове бита си заминава по-бързо.
Mitkoasd - специалист
Аз бих ти препоръчал AEG от сърце но не знам в България коя фирма ги внася. В германия се работи с тях, Бош, Метабо и Вюрт най - често.
marian1 - майстор
моят най-здрав бит е БЕЛТЦЕР дано не греша как се изписва - той си стои на винтонавивната ми машина - другите се скапват много бързо.... От по горният клип с битовете на бош - встрани има един комплект на парксайд - аз си купих съшият с надпис МЕТАБО за 29 кинта здрав е но едната ми Пх2-ка се пръсна по моя вина ....

Тема "Издръжливи битове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: