• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fermax - помощник
Имам следния проблем. Купих си ампер клещи и когато премеря консумацията на кухненския и на бойлера на банята отчита разход без да разботят. След като махнах бушоните също отчита консумация. Може ли да дава утечка някъде по тръбите?
vvventsi - специалист
fermax написа:
Имам следния проблем. Купих си ампер клещи и когато премеря консумацията на кухненския и на бойлера на банята отчита разход без да разботят. След като махнах бушоните също отчита консумация. Може ли да дава утечка някъде по тръбите?
Колко ток показва? то дори да има утечка като развиеш бушона няма как да показва вече.
fermax - помощник
vvventsi написа:
fermax написа:
Колко ток показва? то дори да има утечка като развиеш бушона няма как да показва вече.
Променя се между 1 и 20 ампера. При махнати бушони също показва.
vvventsi - специалист
Като свалиш предпазителя и угаснеят въпросните уреди а ампер клещите пак показват значи не ти са нарет клещите!
valentin114 - специалист
fermax, снимай амперклещите и обхвата, на който измерваш...имам съмнения за субективни грешки.
hidrazin - майстор
Като да си купиш фазомер с прецакана крушка. :finga:
Ами пробвай го на нещо дето му виждаш жиците.Ако пак показва при изключен товар го връщай в магазина.
Качи някоя снимка да го видим това чудо.
sian - специалист
Колега когато свалиш предпазителя само по единия проводник ли ти отчита консумация? Махни зануляващия проводник към корпус и пак премери.
hladnia - специалист
sian написа:
Колега когато свалиш предпазителя само по единия проводник ли ти отчита консумация?
:?
hladnia - специалист
vvventsi написа:
fermax написа:
бойлера на банята отчита разход без да разботят. След като махнах бушоните също отчита консумация. Може ли да дава утечка някъде по тръбите?
то дори да има утечка като развиеш бушона няма как да показва вече.
Здравейте
Не е ясно дали знаеш, че с ампер клещите се измерва като се прихване през човките на клещите само един проводник
При свален предпазител, и отчетена консумация над 0,2-0,5А значи имаш лоша нула и тя се подсилва от тръбите на банята.
vvventsi - специалист
ще покажее на нулевия проводник ,но на фазовия не!
  • 1
  • 2

Тема "Ампер клещи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: