Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:)
Последна промяна от filmatoplo на ср фев 22, 2012 10:34 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
:) Изхода от серпентината на бойлера се зауства зад Ладомата , няма такова нещо да се заусти на байпасната средна тръба , понеже в едно положение -средната тръба спира циркулация :wink: .Или -циркулация през серпентината има след като термовентила на ладомата отвори -на 65 или там 75 градуса .
Точно така - изхода серпентината няма как да се заусти на байпасната тръба, защото там (малко преди това) е заустен входа и няма да се получи циркулация. Изхода трябва да се заусти на студения щранг от буфера. Така Ладомата ще върти и през серпентината, и през буфера - т.е. серпентината ще поема от същия щранг, който подава на буфера и връща на същия щранг, по който се движи водата от буфера към помпата. В предния пост съм писал "котела" вместо "буфера" - моя грешка. :)
filmatoplo - майстор
:) Двамата сме лесни , ами другите какво ще направят .
Ще се оправят, щом са обещали :) .
filmatoplo - майстор
:) Тази зима двама останаха с болките си , единия колега без да му казвам името реагира :wink: .Освен вашите майстори да направят сега каквото могат , пък аз ви обещавам да ви ги оправя за новия отоплителен сезон :wink: .
georgi.vn - помощник
Ето че дойде часът на истината :-D,ще напиша основните неща в офертата.Изчисления 29kw
1.Котел ATMOS DC 32 S 32 KW.
2.Ал.радиатори HELYOS+ LIRI.
3.Помпа GRUNDFOS URBASIC 25-4
4.Помпа GRUNDFOS URBASIC 25-6
5.Термостат диферинциален ИНТИЕЛ DT-3
6.Резервно захранване ИНТИЕЛ-150W
7.Разш.съд мембранен ERCE-35
8.Клапан.предп.по темп 95C Danfos
9.Ппомпена група Laddomat 21
10.Буфер V300 65 F41 TR4
11.Контролер за упр. на отоплителни с-ми
Контролера е този които филма препоръча,но за задвижката ме убеждават че ладомата върши тази работа и не е необходима :?
Christo - майстор
Как ще регулираш температурата на водата в отоплителния кръг без трипътен вентил със задвижка? Нали това би трябвало да е главната задача на Интиел-ския контролер-да управлява трипътния вентил. Ако буферът е 300 литров(съдя по маркировката), е малък за 32KW. Ако имаш място, сложи по-голям, 800-1000литра . Германците препоръчват 55 литра на киловат инсталирана мощност. Имам го файла, но е в pdf, пък не знам защо не е разрешено качването на файлове в такъв формат. Ако се сложи по-голям буфер, ще трябва да се промени и разширителния съд. Като си се спрял на Атмос, отиди на сайта им http://www.atmos.cz/ , избери си език, в ляво под новините има линк за 42 препоръчителни схеми на свързване на котлите им. Поздрави и успех!
nikisv - специалист
С 300 литров буфер котелът му редовно ще е режим топлина резерва.
150м2 - 32кВт котел с 300л буфер - шоуто започва \:D/. Контролерът какво ще контролира?
nikisv - специалист
Вентилатора на котела да стои изключен да не прегрява инсталацията.

Тема "помогнете за монтаж котел атмос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: