Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
sasooooooooo - "специалист"
NRG7 написа:
Според мен няма значение от коя страна се падат надписите нали все пак ще се замаскира отгоре.
Естествено, че има значение! Едната страна има фабрична фуга, другата не! Самият картон от двете страни е различен. Този от пред е по-дебел...
leonardo_vd - модератор
Миро75 написа:
:rolleyes:
Тавана добре, ама аватара ти нещо не ме кефи.
The_FAN - специалист
leonardo_vd написа:
Миро75 написа:
:rolleyes:
Тавана добре, ама аватара ти нещо не ме кефи.
VIVA VW !! (Golf III) :-D

докато го сменяш ще ни обясниш ли защо тавана на турската баня не е със зелен картон ?!?!?! а челата за конструкцията са със зелен.....
leonardo_vd - модератор
Опааа една тема от пепелта.
Та колеги тез дни ще правя такъв таван, но в помещение 4/2.5м. Според вас какъв ще е нормалния радиус за да изглежда добре. Тавана ще е облепен с плочки онези малките. Чудя се още дали само зеления гипскартон ще удържи или да търся аква панел?
Spaidy - специалист
Зеления картон ще ти свърши работа. Още повече, че ще има плочки и фуга. Аквапанела няма да можеш да го огънеш с по - малък радиус, а и е прекалено тежък за монтаж на таван. За радиуса: начертай го на 2-3 варянта и виж кой ще седи най - добре и дерзай. Успех и дай снимки после да видиме как си се справил! :)
ivanovrg - специалист
sasooooooooo написа:
Струва ми се, че платната са монтирани на обратно :? Тези надписи "Кнауф" не трябва ли да останат от задната страна :?
The_FAN написа:

докато го сменяш ще ни обясниш ли защо тавана на турската баня не е със зелен картон ?!?!?! а челата за конструкцията са със зелен.....
това май не е гипсокартон а гипсофазер
ivanovrg - специалист
leonardo_vd написа:
Та колеги тез дни ще правя такъв таван, но в помещение 4/2.5м. Според вас какъв ще е нормалния радиус за да изглежда добре. Тавана ще е облепен с плочки онези малките. Чудя се още дали само зеления гипскартон ще удържи или да търся аква панел?
според мен ще стои по добре ако овала се чертае като за елипса
там където стената и тавана се пресичат трябва да е малко по плавно преминаването
точно това може да се постигне с формата на елипса
jekasus - майстор
ivanovrg рядко съм виждал в България(явно заради цената) да се ползва AQUAPANEL
The_FAN - специалист
leonardo_vd написа:
Хай омбре... :)
Картона ще издържи - лепилото за тези плочки не е теракол, а самите плочки на квадрат са по-леки от теракотите и фаянаса - доколкото помня бяха някаква синтетика.... но последното го провери че не съм сигурен. Заложи на по-гъста конструкция по-скоро.
За овала - много е индивидуално за всеки вкус. Ориента обикновенно залага на дълбоки сводове и полукръгли овали...
може да се комбинира с някакви декоративни "колони", които да слизат по стенатаи да изглежда че носят овалния таван... по този начин може да се свие мястото в което трябва да се направи дъгата и тя да стане по-дълбока.
Апропо по коя дължина ще се извива? на 2,5 или на 4 метра ? Височина на помещението?
jekasus написа:
Колегата говори за гипсофазер... има разлика. А това с цената на много хора им разказа играта напоследък - и с майстори и с материали. Цената си има и позитиви - качество и някое друго свойство повече :) А огъване на аквапанел... знам ли ? може и да може.
jekasus - майстор
The_FAN написа:
jekasus написа:
Колегата говори за гипсофазер... има разлика. А това с цената на много хора им разказа играта напоследък - и с майстори и с материали. Цената си има и позитиви - качество и някое друго свойство повече :) А огъване на аквапанел... знам ли ? може и да може.
Той колегата видя гипсофазер на снимките, но явно не съм виждал освен белия, с друг цвят.
А дали се огъва, аз не съм го правил и не знам, но на това вярвам.
Изображение
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/aquapanel_indoor.pdf
http://napravisam.net/?p=4090
С удоволствие бих научил някои чалъми с този продукт, че го смятам за единствен вариант за мокри помещения, зеления картон е просто по-евтин и по-лесен за работа.

Тема "Един крив таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: