Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Spokoiniq - майстор
има пак в Брико диамантени за контакти, но захвата е обикновен
maxp - напреднал
LazarGanev написа:
Виждал съм подобни боркорони, но за метал(ламарина) - от HSS стомана - това е друга песен. На мене ми трябват диамантени - да режат железобетона и по възможност с SDS+ захват.
За пробиване в бетон аз ползвам болкорона с твърдосплавни пластини ф65 мм с SDS+ захват има и по големи.Продават се на доста места,а сега се сещам за магазин Профел на Ботевградско шосе.
Иначе си имам и боркорона ф65 с диаманти която се монтира на ъглошлайв,с нея дупча плочки.
maxp - напреднал
EDI написа:
На един магазин видях комплект боркорони - 5 бр., с различни размери като короните за гипскартон и дърво - до 60 мисля, че бяха.Захвата беше по същия начин, на шайба, на която се закрепя короната.Цената беше около 60-70 лева.
Тези стават за итонг и тухли!
LazarGanev - "Велик майстор"
maxp написа:
LazarGanev написа:
Виждал съм подобни боркорони, но за метал(ламарина) - от HSS стомана - това е друга песен. На мене ми трябват диамантени - да режат железобетона и по възможност с SDS+ захват.
За пробиване в бетон аз ползвам болкорона с твърдосплавни пластини ф65 мм с SDS+ захват има и по големи.Продават се на доста места,а сега се сещам за магазин Профел на Ботевградско шосе.
Иначе си имам и боркорона ф65 с диаманти която се монтира на ъглошлайв,с нея дупча плочки.
Трябва ми за проходни отвори. С тези, твърдосплавните като стъгнеш до желязото и си до там!
EDI - майстор
Аз говоря точно за диамантени корони.Гледам, че не съм уточнил в поста.Та те струвха 60-70 лева.Точно копие са на тези за картон и дърво, но с диамантена режеща част.
Spokoiniq - майстор
Има диамантени бре!На метална корона с абразивна посипка от корунд или както се водят там техническите диаманти.Но помня че беше цифра, отделно че , да не те излъжа, ама май всеки диаметър си беше с основа и ос, не като за дърво и картон.На Волкрафт са.
EDI - майстор
Май говорим за едно и също нещо :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Дайте няк'ви линкове, че тъй не ми говори нищо. Искам нещо, дето да се слага на перфоратора - SDS+ и да е диамантено.
Spokoiniq - майстор
За Волкрафт на бг няма, отиваш в Бриколаж и питаш, те си ги внасят май, ако и да не са, са основен дистрибутор, миналата седмица купувах свредло с фрезенк примерно, има сума ти хитри глезотии
velsi - Почетен майстор
Може и да разгледаш сайта на Worfcraft.

Тема "Пробиване на отвори в гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: