Проветрението на помещение с хора изисква обмен на въздуха.Само с изсмукване не става.Трябва и нагнетяване за да няма подналягане. И това трябва да става безшумно, не с мощен кухненски аспиратор. 

hidrazin написа: А и между другото един датчик за цигарен дим или "лош въздух" струва между 10 и 50 $.Би ли споделил с нас къде ги има тези датчици, линк нещо
bulhomes2 написа:А другите няма ли да свършат работа. Или са шумни повече от колкото трябва. По памет вентилатора май беше 5 скоростен, но може и да греша. За честотен регулатор имах из предвид. На Интиел регулаторите са добре вършат работа. Неудобството при тях е сигнала 0-10в. но ако не мислиш да го използваш не е проблем.denuchi написа:...Какъв честотен регулатор търсиш. Колко киловата (вата) са двигателите. С какво захранване да е инвертора....Аз не търсех честотен регулатор, а дали има по-достъпен начин с кондензатори или тем подобни. Регулатор на обороти за монофазен вентилатор до 3.5kW на Интиел е 90 лв. За какъв инвертор ме питаш пък хич не ми иде на акъл.
PS. Много съм доволен от твоите неща. Най вероятно ще ползвам трискоростния ти вентилатор но нямам време да измисля как най-ефективно трябва да са му кожусите около турбините.
bulhomes2 написа:Да ти кажа, че бях учуден, че големите трифазни и то свързани на триъгълник (май това беше с по-виската скорост), направени с кожух и потока много плавно сведен до сечението, с което меря вятъра и на другите, ми дадоха само 10 м/с (моите дават към 22 м/с)Един вентилатор има два параметъра - дебит и напор.
А иначе съм купил и нови за лъскавия вариант за hidrazin, но за мен ще си ползвам някой от твоите.
bulhomes2 написа:За съжаление не знам как мога да измеря напора. Всъщност преди да ми дойде ветромера, си правих експерименти с прозрачен маркуч и оцветена течност в него. Не ми харесаха резултатите и затова го зарязах, но може пак да му обърна внимание.С вода в мъркуч е добър вариант. Дори има такава мярка за напор - mmH20.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: