• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
kireto1 написа:
Нормално ли е процесора да се твари на 100% без да правя нищо на него
Никак не е нормално. Виж какво го товари като натиснеш съседния от ляво бутон.
petromaniq - специалист
Сканирай за вируси !
montoya - майстор
Последните версии на скайп станаха лапачи на РАМ памет като за световното, 150-200 мб памет си ползват от раз. Браузърите, особено с отворени табове с флаш в тях - ужасТ
Та при толкова РАМ дето са изяли хрома и скайпа, минаваш на резервното захранване така да се каже а то е на хард диска и е доста по- бавно като действие.
Може и вирус някой да има, че като гледам антивирусната ф-прот беше модерна и се ползваше 2004-5 година и се чудя има ли още подръжка на това чудо.
П.С Понеже гледам си снимал екрана с фотоапарат, ето как да го направиш с компютъра за по - добро качество
montoya написа:
Прав си, ще обясня.
Значи за настолен компютър най - лесния вариант е с натискане на бутона Print Scm SysRq, като се натисне бутона не става нищо, но екрана вече е сниман. След което се отваря paint /има го на всеки компютър/ и зависи от версията се пейства снимката. Ако не ме лъже паметта при ХР версията на пейнт поставянето ставаше от менюто Редактиране. Като се появи така снимания екран, от менюто файл се записва картината някъде на компютъра.
Тук само да спомена като особеност при лаптопите, че бутона Print Scm SysRq може да е от функционалните бутони и за да работи или трябва да се натисне веднъж Fn бутона или да се задържи!
Друг вариант е с помощта на външна програма. Аз ползвам FastStone Capture която има доста възможности, като снимане на цял екран, само на активен прозорец, снимане на определен регион от екрана, а и правене на видеоклип на действията по екрана, като следи движенията на мишката и ги отбелязва във видеото.
Ако имате инсталирана програмата бутона Print Scm SysRq също си работи, като снимката излиза веднага с дата и час и не се налага да отваряде редактор като пейнт за да поставяте снимката в него.
Надявам се това ми мнение да бъде полезно за някой :)
kireto1 - специалист
Коя програма трябва да инсталирам за да имам бутона Print Scm SysRq ?
petromaniq - специалист
Бутона "Print Screen" си го имаш и сега и по подразбиране работи с "Paint" на Windows. А програмата, която трябва ако искаш да правиш по-малко гимнастики е FastStone Capture
lux_e_on - специалист
Определено ти е малко рама.Вчера на едно лаптопче му мушнах още 512МБ и Експито хвръкна.Спри си процесите-перманентно-като блутути и разни неизползваеми от сорта.Виж си кабела на харда и му сложи 44пинов-почти съм сигурен че си с стария АТА лентовак.Провери си за вируси и за проблеми на харда с МHDD и това би трябвало да свърши работа.Ако няма да слагаш рам скоро си изтегли стара версия на Skype от oldapps.com и му забрани обновяването.Успех
trace - помощник
Най-лесно е да си сложи още поне 512M.
Аз направих същото на моя лаптоп, като цената 6еше 5лв. за DDR2 667mhz.
dido_ruse - помощник
А знаете ли как един път и рутера излезе виновен?Луд ме направи и като го рестартирах всичко си тръгна нормално.
  • 1
  • 2

Тема "Компа работи много бавно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: