Мечтата на всяка домакиня
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
това е част от дневната, където ще е кухнята:
Прикачен файл:
размери.JPG
размери.JPG (27.85 KиБ) Видяна 12638 пъти
това е варианта върху който поне на този момент сме се спряли:
Прикачен файл:
v2.JPG
v2.JPG (78.24 KиБ) Видяна 12638 пъти
Питанката ми е за ъгъла на долния ред...По начина по който съм го начертал предполагам се поразбира, че ще имаме "глух" шкаф...
Нещо такова:
Прикачен файл:
overview1.JPG
overview1.JPG (53.05 KиБ) Видяна 12333 пъти
Това с глухия шкаф удчано ли е?

Как би се променила ситуацията, ако има ъглов шкаф с двойна вратичка?
Прикачен файл:
yglov6kaf66.JPG
yglov6kaf66.JPG (20.24 KиБ) Видяна 12333 пъти
Не знам какви са стандартните размери на такъв шкаф, какви са размерите на вратичката...И как биха паснали останалите габаритни размери спрямо размерите на оставащите шкафове...

Имам и друг въпрос-тук във форума преди време бях чел една тема (не можах да я намеря сега), където един колега обясяваше как с ъглов шкаф пространството се оползотворявало по добре и обясни един вариант за съхранение на газовата бутилка именно там...ако някои има идеи моля да ги сподели...
Благодаря
Последна промяна от ivanvasilev1970 на съб фев 25, 2012 7:10 pm, променено общо 2 пъти.
tripioo - специалист
при гаджето ми е с двойна врата и не е лошо , а съм виждал механизми за чекмедйета в глух шкаф...
shadowman - майстор
За да имаш ъглов шкаф а не глух трябва да обърнеш мивката, отцедника и да е над шкафа.
shadowman написа:
За да имаш ъглов шкаф а не глух трябва да обърнеш мивката, отцедника и да е над шкафа.
Какво налага това?
shadowman - майстор
Коритото на мивката според чертежа се пада върху страниците двата шкафа и трябва да се изрежат и има голяма вероятност там да е и софона.
shadowman написа:
Коритото на мивката според чертежа се пада върху страниците двата шкафа и трябва да се изрежат и има голяма вероятност там да е и софона.
И тук отново идваме до въпроса какви са размерите на този ъглов шкаф? Все пак мивката ако се наложи може да мине малко вдясно.
shadowman - майстор
Ъглов шкаф се прави 90/90, но може да се играе с размера, но да не се намаля много, че вратата става тясна. Много важно тук е стаята да има прав ъгъл, че като се наредят шкафовете се отварят едни дупки (ако ъгъла е по-голям от 90 градуса, ако е по-малко пак стават дупки ама могат да минат нещата. Когато са криви стените си взимам шаблон и си правя шкафа по стената.
Няма проблем отцедника да е върху съдомиялната ,а глухия шкаф го обърни да ти е под мивката.За размери първо избери мивка иначе дълбочината на шкафа трябва да ти е между 540-560мм
sim40 - напреднал
Някъде бях виждал ъглов шкаф с въртящ се стелаж вътре.Струва ми се доста практично.Ако го намеря ще кача и снимка.
mim - специалист
има въртящи се, изтеглящи се, в икеа имаше и 1 механизъм овален, който съвсем се изважда навън, който за съжаление на нас не ни ставаше, искаше врата 60см широка
ето тук има малко варианти http://www.rosi.bg/dolen-red/137/1

Тема "Съвет за ъглов шкаф или шкаф с глух отвор за ъгъла на кухня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: