Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik написа:
...какви са възможностите за по-качествени горелки,които да са всеядни/разбирайте да работят с пЕлети с повече пепелно съдържание/?
Ами то "по-качествените" са и по-капризни към пелетите :)
syncho - майстор
ObiWan нещо си противоречиш с това, което казваш.
djordan - напреднал
Привет на всички.Ако някои се интересува или знае някой да търси котел с горелка, продавам Виадрус у26 34кв. с пелетна горелка жп20+.Поради простата причина че го взех доста голям с цел да включа друго помещение от 180кв.но кризата ни хвана.В момента отоплявам 90кв.+120л. боилер и една лира от 1,8кв.
Котела е на трета зима и няма никакви забележки по него,две зими го карах на въглища а горелката я сложих март 2011г. още е гаранциона.В момента ми трябва котел около 15-18кв. затова го продавам.
filmatoplo - майстор
:) Здравей -Къде е това , цена .
djordan - напреднал
Едо село точно преди Дюленски проход посока Бургас Варна.Цената е около 4000лв. Котела е комбиниран дърва и въглища и допълнително е сложена горелката,тел. за връзка 0888100502
Последна промяна от djordan на съб фев 25, 2012 1:39 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Забравих да помоля и за снимки , в момента с него ли се топлиш , с колко пелети изкарваш зимата .На мен ми трябва за топлене на вода за битови нужди за кухнята на ресторант .Бързо ли затопля водата в котела от 20 градуса вода , до 60 гр например.
saraneron - специалист
:? 300 Литра бойлер от 20 до 60 градуса би трябвало да го загрее за по-малко от 30 мин.,така ли е? Цена около 10ст. на киловат без инвестициата?Да?
djordan - напреднал
В момента се отопявам с него,за периода от 20.11.2011г. до момента съм изразходил 3,5т.Температурата в стаите е 25-26гр. и съм с конвектори.Относно време за затопляне не мога да ти кажа но горелката е 32кв. не съм я карал никога до макс.Ако съдим по водата на бойлера 120л. явно бързо топли, четери човека сме и се къпим един след друг без да свършва водата.

Прикачен файл

DSC00066.JPG 1

Прикачен файл

DSC00062.JPG 2

Прикачен файл

DSC00059.JPG 3
filmatoplo - майстор
:) Ще говоря с човека , който търси пелетен котел , ще държим връзка .
vladislavpet - напреднал
Здравейте,
някой знае ли нещо за тази горелка DITHERM DT 50 ,10-50 kW....ще се отоплява около 400 кв :partyman:
горелката ще се монтира на DAКON 36 KW чугунен,пиролизен

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: