Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ivanovrg - специалист
е аз не съм казал че е гипсофазер,но на такова ми прилича
надписите по него са точно така
leonardo_vd - модератор
Tези дни ще го правя тоз таван. Снимки ще има, особено в завършен вид облепен с плочки.
Нямах време днес щото изпадна едно пале гипсфазер 15мм. 100/150см. за БЕЗ ПАРИ в буквалния смисъл. Ей хубаво е да живееш до завода :roll:
jekasus - майстор
ivanovrg написа:
sasooooooooo написа:
Струва ми се, че платната са монтирани на обратно :? Тези надписи "Кнауф" не трябва ли да останат от задната страна :?
The_FAN написа:

докато го сменяш ще ни обясниш ли защо тавана на турската баня не е със зелен картон ?!?!?! а челата за конструкцията са със зелен.....
това май не е гипсокартон а гипсофазер
jekasus написа:
ivanovrg рядко съм виждал в България(явно заради цената) да се ползва AQUAPANELИзображение
Според мен си казал, а и добавям снимка към поста си.
leonardo_vd да ти имам късмета :-D
The_FAN - специалист
=D> :supz: :partyman:
има още какво да се види в този форум... :)
leonardo_vd - модератор
Само да се сетя да си нося апарата, че със старомодния ми телефон /нокия 8800/ снимки не стават. Между другото ремонта който извършвам е много интересен, ама много философи и предпочитам да е "Инкогнито"

пп. "А беше хубав форум" :|
jekasus - майстор
leonardo_vd написа:
Само да се сетя да си нося апарата, че със старомодния ми телефон /нокия 8800/ снимки не стават. Между другото ремонта който извършвам е много интересен, ама много философи и предпочитам да е "Инкогнито"

пп. "А беше хубав форум" :|
Направи снимките, отвори темата, отговаряй на нормални хора и "убий глупаците със мълчание"(любимата ми българската поговорка).
ivanovrg - специалист
jekasus
скоро ползвах гипсофазер и беше с такива(подобни надписи)
а това AQUAPANEL (AQUAPANEL® Cement Board by Knauf USG Systems)е циментофазер(под това име съм го купувал в БГ)
не помня точно размерите на листа(мисля 2м²) на цената 60лв
работил съм доста с AQUAPANEL в УК
правили сме обли стени,но трябва да се нареже на ивици(40-50см)иначе е почти невъзможно да се огъне(при по голямо огъване се чупи)
не знам дали си ползвал такова нещо,но мисля че няма да може да се огъне така
отделно е доста тежко
реже се с циркуляр
jekasus - майстор
Всичко съм описал на предната страница и не държа да съм прав. Цената му е зверска и за това нямаме голям опит с него, а от обикновения картон май всички разбираме :lol:
rohach - напреднал
Гладката страна на аквапанела трябва да е навън ! Повечето го правят наобратно с по-грапавата страна навън уж да хващат по-добре плочките :) По гъста конструкция и повече окачвачи , тежи повече от гк . При по-голямо огъване се чупи , мокренето не помага както при гк . да се направя и аз на разбирач :)
marto - специалист
А ето и от мене един "крив" таван :-D

Изображение

Тема "Един крив таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: