• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stiv1961 - майстор
sensi написа:
gizdo, докато питаш за транспорта, ето хората вкараха от Украйна пелети :-D . А ние ще люпим семки и кукуруз.
А котела още е на същата цена :?
nnikbg - специалист
За бога хора не купувайте !!! Ба...мама му какви са тези цени 500 + лв/т .
sensi - специалист
nnikbg написа:
За бога хора не купувайте !!! Ба...мама му какви са тези цени 500 + лв/т .
Напълно съм съгласен с теб, аз лично няма да купувам, докато цената не падне под 400 лв за тон. Някой запознат ли е от колко кубика дърва се прави 1 тон пелети. Като гледах на какви цени се взима дървесината, направо онемях. 20 лв/куб за иглолистна и 30 лв/куб за широколистна. Сигурно сега не са на тези цени, ама колко да се е вдигнала цената. Изключвам спекулантите по околовръстното.
nnikbg - специалист
Цялата работа сега е спекула ден година храни. Аз на лято ще заредя 5-6 тона и зимата рахат. Ноември заредих 2 тона по 340 лв. и това беше последното зареждане за сезона.
kotyo - специалист
Топливо са докарали някакви пелети(поне на Сточна гара), ама не съм ги питал за цени, че ми идваше да ги удуша с тия въглища по 480лв./т.
hidrazin - майстор
Това с цената наистина си е спекула.Има и още нещо - никой не беше предвидил такова голямо потребление и като паднаха големите снегове и бурите нямаше кой да ходи да сваля дърва от гората.Запасите свършиха и който имаше нещо останало вдигна цените.
Иначе имам едно приятелче дето се занимава с производство на пелети.Та той ми подхвърли че не било добре да се съхраняват дълго време.Ако влажността им била повече от 12% при производството, както често ставало в началото те продължавали да отделят влага и затова не трябвало да се натрупват на голям куп за да можели да отделят влагата.И друго - ако дървесината нямала достатъчно лигнин при производството за да ги запечата после поемали влага от въздуха и можело да се надуят и разпаднат.Все неща дето влошават качеството им.
Де да знам - нямам личен опит ама не е лошо да се помисли по въпроса.Ако някой има наблюдения може да сподели.
sensi - специалист
kotyo на Сточна гара са докарали някакви сръбски, но са взели малко количество и са разхвърляли по складовете им по 1 пале. От къде купуваш толкова скъпи въглища, ела на разклона за Лозен и си вземи по 350 лв. Домбаски въглища, екстра качесто, ставаш като Черен Петър :-D . Малко са ситнички и мокри, но горят много добре
Малкия - специалист
строителната борса ангро видях табелка с акция на пелети, излизат под 400лв/тон, нещо от сортна на 385лв.
gizdo - специалист
На доста места има пелети вече.
Моето мнение за закъсалите е да взимат по 10-15 чувалчета, а не да се мятате на тон. Пътищата се оправиха и сега всчики ще внесат заявените си количества, прогнозирам, че дори няма да се продадат пелети на високите цени, на които са заявени от производители.
kotyo - специалист
Ми от Сточна гара ги взимам, пакетирани 25кг./12лв. Имат си специален факс до касата, с който са им разпоредени тези цени. Яка спекула..
А тези на Лозен как ги продават? Мерят ли ги или в ония чували, дето уж са по 40кг, а като ги премериш се оказват между 28 и 35кг( па и от тях поне 3 кила вода)?

П.П. Пелети имаха поне 7 палета около час преди предишния ми пост. После може да са ги разкарали насам-натам, незнам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26

Тема "Пелети - от къде?????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: