Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
karlson - специалист
ПИСНА МИ, ПИСНА МИ

на две различни места имаме 2 бойлера 80л. хоризонтални ФЛАМИНА

абсолютно еднакви са с тази разлика че ВиК-то е правено от различни хора.

Единият (който не ползваме често) загрява до вряла вода за 30 минути и се къпем 3 ма души, при което остава вода за поне още един.

ДРУГИЯТ (в къщи :evil: :evil: ) работи цяла вечер и след къпане на един човек и миене на чинии е вече с абсолютно студена вода. Освен това загрява и много по-бавно - и за 1-2 часа не е така горещ както другия.

Бойлерите са абсолютно еднакви

Освен всичко това, водата в града, където е този с врялата вода, е ледено студена дори и лятото, докато при този със студената вода водата е доста по-топла по принцип.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е топлата вода да изтича някъде в системата и съседите ни да си имат топла вода без пари

КАЖЕТЕ МОЛЯ ВИ - ще полудея

Имам непрекъснато проблеми, когато някой се изкъпе със студена вода :? :? :evil:

:cry: :cry: :cry: ПОМОЩ, ПОМОЩ
Palawnik - специалист
В бойлера има една тръба която е през цялата му дължина и свършва горе високо. Тя захранва с топла вода. Ако в нея има дупка влязлата студена вода влиза в тази дупка иииии топлата "свършва". За тази тръба имаше тема тук във форума.
За времето на загряване може да има няколко причини ниско напрежение, лоша връзка, изгорял нагревател, голям слой котлен камък върху нагревателя и т.н. Възможно е въпреки че са еднакви на външен вид единя да е с 3 кW а другия да е 2 kW.
С две думи викай майстор или го разглоби.
Успех
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма по-калпава марка бойлери от тази! Имах такъв , беше с какви ли не кусури и накрая едва не събори апартамента. Та единия от дефектите беше, че постоянно изключваше защитата. Като замерих съпротивлението на нагревателя се оказа, че мощността на нагревателя е около 5.5кВ вместо 3, както пише. Съветвам да направиш и ти тези замервания - може да са с различни нагреватели, както каза Palawnik. Вероятно и термостатите им са настроени на различна температура.
Kuncho - напреднал
Ами познавам трима човека, включая и себе си с Фламина и никой не се е оплакал- аз съм 4-та година с него. Скоро му смених мястото от единия ъгъл на банята в другия и го източвахме- грам ръжда не потече. Държи си топлата вода достатъчно дълго.

Но преди не беше така!
За едно денонощие топлата изчезваше! Дефекта открихме случайно като монтирахме нова смесителна батерия в кухнята и тръбата изведнъж се счупи. Майстора ми показа лома- мястото на счупването- личеше си че има стара пукнатина намираща се вътре в панела и оттам изчезвала топлата вода процеждайки се в панелите между кухнята и банята. Сменихме всички тръби и топлото държи!
ARTU - специалист
Аз пък го имам от 3 години и си загрява без проблеми и не изстива. Родителите ми си взеха същия, със същата мощност 80 литров и техният изстиваше по-бързо. Когато отидох на място установих, че бойлера е монтиран на 5 метра от душ-кабината и на 4 метра от мивката. Е как няма да му свършва бързо водата!
krasiorocknroll - специалист
Аз пък имам на Матев и за 5 години съм почиствал варовика веднъж.Омръзнало ми е да ремонтирам елдоминвест,гола вода :sad:
doctor Zizi - напреднал
имам Фламина 50 л вертикален, които оригинално беше с нагревател от 1000 VV. Нагряваше от днес за утре да си измиеш зъбите с хладка вода. Смених нагревателя с 2000VV и всичко вече е нормално- вече 5-6 година- гаранцията му е 10 години , казана е неръждавеика. Нямам проблеми, а да веднъж ми изгоря копчето за включване и веднъж беше изгнило болтчето, което стяга нагревателя.
hsam - напреднал
на две различни места имаме2 бойлера 80л. хоризонтални ФЛАМИНА

абсолютно еднакви са с тази разлика че ВиК-то е правено от различни хора.

Единият (който не ползваме често) загрява до вряла вода за 30 минути и се къпем 3 ма души, при което остава вода за поне още един.

ДРУГИЯТ (в къщи :evil: :evil: ) работи цяла вечер и след къпане на един човек и миене на чинии е вече с абсолютно студена вода. Освен това загрява и много по-бавно - и за 1-2 часа не е така горещ както другия.

Здравейте! Ако нагревателя е 3КВт.(ако може замерете съпротивлението му-трябва да е о/о 16 ома) от студена вода о/о 12 Гр. до към 65 Гр. трябва да изключи за около 90 минути !
За Вашия случай-струва ми се ,че причината е (( с тази разлика че ВиК-то е правено от различни хора.))
Лично съм виждал как домакин си беше подвързал ВиК -то на бойлера по негов модел :lol: НЕПРЕМЕНО ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ СА СВЪРЗАНИ ПРАВИЛНО (ОРИЕНТИР СА СТРЕЛКИТЕ(АКО ИМА) ИЛИ СИН И ЧЕРВЕН ПРЪСТЕН) ТРЪБИТЕ ЗА СТУДЕНА И ТОПЛА ВОДА !!! Ако студената е подадена на извод ТОПЛА и топлата се взема от извод СТУДЕНА то със сигурност няма да сте доволен !
С поздрави hsam!
doctor Zizi - напреднал
hsam написа:
Лично съм виждал как домакин си беше подвързал ВиК -то на бойлера по негов модел :lol: НЕПРЕМЕНО ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ СА СВЪРЗАНИ ПРАВИЛНО (ОРИЕНТИР СА СТРЕЛКИТЕ(АКО ИМА) ИЛИ СИН И ЧЕРВЕН ПРЪСТЕН) ТРЪБИТЕ ЗА СТУДЕНА И ТОПЛА ВОДА !!! Ако студената е подадена на извод ТОПЛА и топлата се взема от извод СТУДЕНА то със сигурност няма да сте доволен !
С поздрави hsam!
наскоро имах случай при, който при ремонт на бойлера бяха разменили цветните пръстени и естествено бяха свързали " правилно" бойлера с водопровода- ремонта беше като горецитирания.
Аматьор - напреднал
Много често този ефект (дефект) се получава при хора които са на ТЕЦ но са се отказали от топлата вода и са минали на бойлер. Ако ващият случай е такъв когледнете как е направено превключването. Виждал съм ентосиасти кито поради ..............(наречете го както иската) са се опитвали да стоплят вода за всичките си комшии.

Тема "БОЙЛЕР - МИСТЕРИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: