Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elmarr - специалист
Искам да попитам защо ми изстива бързо бойлера.Имам камина с водна риза и бойлера е със серпентина,когато го загрея достатъчно до 70 градуса го затварям.За около 2часа изстива с 20градуса.На какво се дължи това.Другото което забелязах е,че когато затворя крана от към камината и водата не ходи към него,и включа да го загрея на ток,изстива много бавно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Предполагам, че серпентината ти е много горе и с нея грееш само половината бойлер, а на ток грееш целия :wink:
elmarr - специалист
Как да разбера дали е много горе,или не е.
маречков - специалист
За най - сигурно отваряш бойлера и гледаш. Иначе входа трябва да е най - долу, а изхода по средата, това при вертикален.
ArturDent - Почти Безобиден
А къде ти е датчика, който показва температурата - дали не е най-отгоре?
Чаро - Акълия
Снимай всичко и покажи.
LazarGanev написа:
Предполагам, че серпентината ти е много горе и с нея грееш само половината бойлер, а на ток грееш целия :wink:
В следствие на което не доумявам защо съществуват бойлери със серпентина (само една) разположена горе.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз, ама ги има :wink:. Същото се отнася и за бойлер с 2 интегрирани серпентини :cool:
nnikbg - специалист
Бойлер с една горна серпентина работи като проточен бойлер. Ако котела работи топлата водата не може да свърши. А когато използваш ел. нагревателя си работи като обикновен бойлер.
fbr - майстор
nnikbg написа:
Бойлер с една горна серпентина работи като проточен бойлер. Ако котела работи
на колко градуса
nnikbg написа:
топлата водата не може да свърши
при какъв разход на вода. Без да уточниш това,все едно не си написал нищо съществено.

Тема "Защо изстива бойлера бързо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: