• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batkotony - специалист
Извинявам се ако нещо,ама защото попита как да свалиш налягането,а не на кого да платиш и за това не съм разбрал... :|
iliana - специалист
ами то са навързани нещата, ако имаше на кой да си платя, нямаше да питам нищо
ако има желаещи в района на пловдив- свиркайте
batkotony - специалист
...и пак нищо не обещаваш... :-D
iliana - специалист
тази сутрин налягането е 1 бар и ще падне още малко сигурно
лошото е ,че като го запалим сигурно пак ще се дигне много, или въздуха или чуждото тяло още са вътре
batkotony - специалист
Ти упорито отказваш да разбереш същината на проблема си и това е.Значи като казах "чуждо тяло",имах предвид че е вътре в пълначката,а не в системата.Пълначката е настроена да осигурява някакво предварително налягане и това тяло променя по някакъв начин тези настройки.Така че като запалите налягането едва ли ще се вдигне кой-зае колко.И аз,и Лазар ти казахме да пуснеш от обезвъздушителя известно количество и налягането ще падне(аз ти подадох жокер за количеството на джезветата :-D ).Направи го и след това или пиши какво става,или направо пали да се сгреете... :wink:
iliana - специалист
благодаря ти
сега вече те разбрах, ами блондинка съм-кво да правя :-D
направо ще палим-то налягането падна под 1
ако ни няма утре в новините, значи всичко е наред :-D
iliana - специалист
благодаря на всички, прави бяхте-не вдигна по-голямо налягане
обаче ми прави впечатление, че откакто почнаха течовете, по-бързо достига температура, преди поддържаше 60 градуса, рядко 70-80, а сега основно 70 поддържа
днес и налягането е по-високо, ама дали е от днес или от преди това , и просто не съм го забелязала -не знам
поддържаше основно 1.2, сега 1.4-1.5
според вас на какво се дължат тези промени на температура и налягане
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз писах по-горе - ако налягането се променя в големи граници при студена и гореща система, значи разширителният съд е дал фира - трябва да се провери от майстор.
iliana - специалист
е то не в големи граници
и се променя еднакво и при запалена, и незапалена ситема, просто има измествне с 0.1-0.2 бара и 10 градуса
ами ще кажа на майстора и за разширителния съд
то без това ще го ядосам, като му казвам кво да проверява, амавъпроса е да се оправи всичко
nikivd - специалист
Слага се един амперметър. Ако помпата е изгоряла или не идва ток, амперметъра показва "0". Ако помпата е блокирала ще показва много голям разход на ток. Ако е запушен филтъра, също ще показва по-голям ток от нормалното. Най добре става с електронен терморегулатор, на който връзваш сигнализатор. Едновременно с това може да виждаш и моментната температура. http://dobrikit.net/TERMOREGULATOR-7S-p-199.html
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Как да разберем дали помпата работи?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: