• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
minca - специалист
За пръв път забелязах,че UPS-a издава странни звуци когато термостата е изключил ,т.е.прекъсната е веригата към помпата.Чува се звук наподобаващ звънец с ниска честота около 20-30Hz.При включил термостат пюука както обикновено.Не му знам марката ,защото нищо не пише по него,но мисля че не е наше производство
п.п.Разбира се когато спря тока
Нормално ли е това?Благодаря!

Прикачен файл

UPS.jpg
UPS.jpg (4.63 KиБ) Видяна 4219 пъти
Тани - модератор
Най вероятно прави така,защото не е натоварен. Копютърните юпс-и дори се самоизключват когато нямат товар известно време
minca - специалист
И аз така си мислех, Тани.Усетих,че работи в кофти режим.Имах чувство,че ще изпуши UPS-a.В такъв случай какво ли ще ми гарантира,че след като флуида понижи Т° под зададената и спре тока,че ще имам UPS
yhv - специалист
minca написа:
Чува се звук наподобаващ звънец с ниска честота около 20-30Hz.
Най вероятно се е напрашил доста. Прах и влага водят до подобно поведение. Не казвам че е добре, но може би му трябва профилактика и изчистване. Само да отбележа, че електроника се чисти от прах, като праха се издухва с въздух под налягане, а не се смуче с прахосмукачка.
hidrazin - майстор
И защо не може да се прахосмучи.Сега трябва и компресор да търся!
minca - специалист
Забелязах,че когато тока е спрял а водата в сстемата е студена и се чува този звук,няма напрежение на помпата.Съдя по сигн. лампа, която е в паралел на помпата.
Поморийските дали правят същия номер???

Прикачен файл

UPS.jpg
UPS.jpg (5.25 KиБ) Видяна 4100 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Аз съм с поморийски ИНТИЕЛ 250 вата, но при мене на спрял ток се чува само леко бръмчене от помпата.
yhv - специалист
hidrazin написа:
И защо не може да се прахосмучи.Сега трябва и компресор да търся!
С риск да се получи спам ще ти обясня. Не се прахосмукачи, защото можеш да дръпнеш някой джъмпер, ако случайно има такъв. А когато се духа няма такава опасност.
hidrazin - майстор
:finga:
Не знам какво да кажа - ба си прахосмукачката или ба си джъмпера. :lol:
И сега като като е зима мислиш че някой ще излезе от сервиза на улицата да да издуха с компресора някой таралясник?
Или вътре ? Ще има да летят космалак и умрели хлебарки из стаята. :lol:
Пък и то се чисти с акъл.
Виж, виж - ако някой е събрал с прахосмукачката на майка си джъмперите от китайското дъно на компа си това е друг работа!
Благодаря ти пич - скоро не се бях смял така.
Лека вечер и не се сърди!
:sauf:
minca - специалист
ZMeyGorianin написа:
Аз съм с поморийски ИНТИЕЛ 250 вата, но при мене на спрял ток се чува само леко бръмчене от помпата.
Каква е цената на 250ватовите?
  • 1
  • 2

Тема "странен звук от UPS-а" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: