• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Хм. miroton дали да не го пробвам прво на твоята кола тогава? Отдавна съм на мнение, че опасни мнения би трябвало да се наказват.
hidrazin - майстор
Егати тъпото зарядно.Казваш никой в страната не успял да ти го поправи?Не ми се вярва!Елементарно устройство е.
Изхвърляй му електрониката и слагай друга.Хич не се опитвай да си палиш колата само с тоя траф и диоди.Много ти е високо вторичното и като нищо ще запалиш кабелите или ще прецакаш акумулатора.
Ето ти една схема, сглобявай я и си готов.По-добра е от оригиналната на твоето устройство и става и за зарядно, и за пусково, и за възстановяване на акумулатор (регенерация) - ако е възможна де.
Вторичната на трансформатора е 2х18V - доколкото разбрах и твоя тарф е такъв.
Изображение
:partyman: :partyman: :partyman:
bulhomes2 - майстор
Аз сега като не разбирам нищо от тия работи и който каквото и да ми каже и аз съм готов да пробвам. hidrazin разпечатах го това - ще го засиля към някой сервиз да го сглобят.
Иначе за опитите да се поправи - първия път май 7-8 месеца седя в един уважаван автосервиз доколкото разбрах за чаркове от Русия (предполагам, че за това МТОТО). Като го взех уж поправено - изобщо не работи. Пуснах тема в един електрончески форум и от там се врече един човек да го оправи. Май година стоя при него. Веднъж ми се обади, че е измислил как да стане - щяло да подава 18-19 волта, ама не му пречело. Като му казах, че и колата и буса ми са с разни компютри се отказа.
hidrazin - майстор
Ти пък автосервиз ??? То тва да не е шенкел?
Колкото до чарковете от Русия - малко ме съмнява въобще някой да ти е поръчал.
Те цените им там за различните модели на на МТОТО почват от 20$ и минават за по-добрите 50$.
Сложи им и доставката.Колкото до другия "електрончески" форум, май пролетта миналата година
бързо, бързо ти решиха проблемите. :rolleyes: Те там са си професионалисти.
Давай го това някой да ти го сглобява и да ръхатясаш.
:partyman:
miroton - майстор
bulhomes2 може да ми го подариш и да видим да ли ще се запали колата,опитах се малко да помогна но явно няма смисъл.
bulhomes2 - майстор
hidrazin написа:
...Колкото до другия "електрончески" форум, май пролетта миналата година
бързо, бързо ти решиха проблемите. :rolleyes: ...
Хахаха. Да, веднага ме баннаха от там. Нещо ми се изрепчи някой модератор, че съм слагал снимките вътре, а не съм ги давал като линкове и аз му го отсипах. Значи си запознат със случая. Да не би на теб да го давах? :? :lol:

ПП. Иначе сервиза е "BOSH Service", единия собственик разбира от токове, но и те го бяха давали на по-специалист да се мъчи.
hidrazin - майстор
Не си го давал на мен щото нямаше да ти го върна така както съм го взел.Ходя в другия форум и случайно ми попаднаха твоите постове.
Те там не обичат някой да им се опъва и строго си спазват правилата.Вършат работа и помагат ама трябва да си в час и да знаеш какво търсиш
и как да попиташ.Те и мен в началото си ме какстриха докато им свикна на чалъмите.
А за "BOSH Service" - какъвто и да е автосервиз там електрончици няма.В такъв сервиз няма кой да ти се занимава със зарядното като може да изкара
доста пари за времето дето ще се занимава с твоето зарядно и то от рутинна работа (без да се замисля). Там са свикнали само да сменят с нови възли или в краен случай с нещо работещо втора ръка.Примерно ти е прецакано релето за подгряване на свещите за дизела.Дали ще го отворят и да го ремонтират?
Успех с направата и дано някой се навие да ти го изработи.
valentin114 - специалист
bulhomes2 написа:
Ха. valentin114 ми прати неговите. Да търся още 2 и съм готов ли?
Нещата, които ти изпратих не са диоди, тиристори са :)
hidrazin - майстор
Какъв е проблема да се използва като диод?
Изображение
hladnia - специалист
bulhomes2 написа:
Аз сега като не разбирам нищо от тия работи и който каквото и да ми каже и аз съм готов да пробвам.

Като го взех уж поправено - изобщо не работи.
Веднъж ми се обади, че е измислил как да стане - щяло да подава 18-19 волта, ама не му пречело.
Лошо е че не разбираш, и така всеки може да те баламосва.
Започвам да се повтарям, но за мен проблема е елементарен ( електрониката се променя яркостта на свето диода във опто тиристор а ата изходния ТОК-А)
на схемата която си поиграх да начертая за да разбера принципа на работа но това устройство.
Двете схеми си приличат, разликата е че при първата тая проста електроника променя изходното напрежение спрямо натоварването (А)
Изображение
Последна промяна от hladnia на пет мар 02, 2012 11:24 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Мога ли от пусково за кола да захраня винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: