Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
2V6, моите уважения към теб. Знам, че си много вещ и ценя високо съветите ти, но трудно се разбираме с теб. По-нагоре го бях написал - не можеш сам да си го направиш. Варианта с честотен регулатор е ясен и след като няма друг по-евтин и "направи си сам" начин - ясно е, че отиваме към него.

Адаш, малко съм пропуснал поста ти по-горе. Блендата е по-трудна за автоматизация, а и няма да доведе до икономия на ток. Всъщност не знам дали и честотния регулатор ще даде. Ще ми се да мога да го настроя на "лек повей" и да си вкарва полекичко свеж въздух, без да го мисля, че плащам нещо за него.
denuchi - специалист
Това "лек повей" е доста странно и лошо понятие. Всичко опира до това с каква скорост ще е въздуха през решетките. Това става регулиране на оборотите, размера на въздухуводите, настройка на клапите на всеки клон на инсталацията. В една такава инсталация икономия почти няма, все е вътрешно. Когато говорим за комфорт и удобство има само изваждане.
2v6 - майстор
bulhomes2 написа:
2V6, моите уважения към теб. Знам, че си много вещ и ценя високо съветите ти, но трудно се разбираме с теб. По-нагоре го бях написал - не можеш сам да си го направиш. Варианта с честотен регулатор е ясен и след като няма друг по-евтин и "направи си сам" начин - ясно е, че отиваме към него.
Извинявай, но нямаше как да разбера, че честотен инвертор за 100 и нещо лева ти е скъп вариант :!:
За този вариант съвсем други проблеми спомена...
ArturDent - Почти Безобиден
Струва ми се, доста хора бъркат пускова намотка с възбудителна намотка при едни други двигатели.
bulhomes2 - майстор
Да седнем на една маса! Това пък от къде ли идваше, но ми се струва подходящо... :partyman:
2v6 поне за трети път казвам - търсех вариант "направи си сам". Кондензаторите са по 1-2 лв, димера е 10 лв, вентилаторите ми са по 20 лв. Освен тях си купих още 2 от Денучи, той ми подари още един с двойна турбина, купих си и още 2 нови от завода в Етрополе. На всички мога да им регулирам оборотите, само на моите си - не. Не знам на какъв език да ти обясня, че честотния регулатор ми е ясен и ако се наложи - изобщо не ми пречи да си купя. При условие, че имам готови алтернативи ... ще го кажа малко по-високо - ИСКАХ ДА ВИДЯ ДАЛИ МОГА ЕВТИНО И "НАПРАВИ СИ САМ" ДА РЕГУЛИРАМ И ТИЯ.
Двутурбинния от Денучи си е с 3 скорости. За другите два трифазни от него имаше тема - Lesky ми обясни как да ги регулирам (не съм пробвал още, но материалите ги имам). Тези от Етрополе се регулират и с димера. Телата на всички двигатели са идентични по размер и покрай тях няма видими честотни регулатори, инвертори, кондензатори и прочие. Затова пуснах темата - за да видя лесно ли е да се направят и тези. Отдавна вече разбрах - не може да стане, трябва честотен регулатор, ако се наложи да ползвам тях ще си купя.
2v6 - майстор
bulhomes2 написа:
Да седнем на една маса! Това пък от къде ли идваше, но ми се струва подходящо... :partyman:
2v6 поне за трети път казвам - търсех вариант "направи си сам". Кондензаторите са по 1-2 лв, димера е 10 лв, вентилаторите ми са по 20 лв. Освен тях си купих още 2 от Денучи, той ми подари още един с двойна турбина, купих си и още 2 нови от завода в Етрополе. На всички мога да им регулирам оборотите, само на моите си - не. Не знам на какъв език да ти обясня, че честотния регулатор ми е ясен и ако се наложи - изобщо не ми пречи да си купя. При условие, че имам готови алтернативи ... ще го кажа малко по-високо - ИСКАХ ДА ВИДЯ ДАЛИ МОГА ЕВТИНО И "НАПРАВИ СИ САМ" ДА РЕГУЛИРАМ И ТИЯ.
Двутурбинния от Денучи си е с 3 скорости. За другите два трифазни от него имаше тема - Lesky ми обясни как да ги регулирам (не съм пробвал още, но материалите ги имам). Тези от Етрополе се регулират и с димера. Телата на всички двигатели са идентични по размер и покрай тях няма видими честотни регулатори, инвертори, кондензатори и прочие. Затова пуснах темата - за да видя лесно ли е да се направят и тези. Отдавна вече разбрах - не може да стане, трябва честотен регулатор, ако се наложи да ползвам тях ще си купя.
Благодаря за точното обяснение!
Все пак може да видиш назад, че голяма част от информацията в този пост е нова.
Надявам се да не се сърдиш, че не съм се опитал да ти чета мислите :wink:

Тема "Как да регулитам оборотите на малък монофазен вентилатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: