• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
MamaMy - майстор
kiroslavov написа:
Не знам как си с четенето, но не съм казал че Макита Бош и Хитачи са боклуци!! Просто съм ползвал тези марки и до сега съм най-доволен от Festool. Ако не използвате инструментите всеки ден, а ви трябват за домашна употреба може да си вземете каквото искате. Определено смятам че марки като Райдер , Акита и т.н. са меко казано болкуци, а дори според мен са и опасни, но ако искате за 400лв си напълнете гаража с тях и нека има ако ще и за пра пра внуците "MamaMy" :-D
За мекоказаните боклуци съм съгласен и аз, но да се отричат световно признати марки е цинизъм и рекламен популизъм.
Давайте за гаража каквото евтино сте купили, ама побързайте, че затварят пунктовете за скрап и ще се набутам :-D
dimitar68 - напреднал
Благодаря на всички колеги за мненията, че са скапи скапи са, но дано си оправдае парите :thumbs:
Chefo77 - майстор
dimitar68 написа:
Благодаря на всички колеги за мненията, че са скапи скапи са, но дано си оправдае парите :thumbs:
Въпросът май не е дали е добър, а КОЛКО по-добър е от тези, от които колегата по-горе е недоволен. Ако ще разчитаме, че сме си купили най-доброто, а всъщност сме дали 3 пъти повече пари за нещо, което не върши кой знае колко по-добра работа от по-евтиното (но и реномирано, разбира се), значи сме наивни.
Накратко - ако едно профи зеге на Макита струва 400 лева, а на Фесто - 1000, значи трябва да върши поне 2 пъти по-добре работата си, да е 2 пъти по-надеждно и т.н. Същата работа и с перфораторите на Хилти - супер са, но ако машина за 1500 лева пробива отвор в бетон за 10 секунди, а такава на Макита за 600 - за 12, за какво ми е тази от 1500, за самочувствие ли?
Успех с покупката, а ако вече си го взел - максимално бързо да изкара пари за още едно!
alno - напреднал
Работил съм и с други реномирани и скъпи ел.инструменти и също нямам оплаквания от тях (с изключение на батериите на боша).
Имам роднина който е представител и сервиз на FESTOOL и съм си говорил с него по този въпрос колко по-добър е един винтоверт,зеге,фреза и др.от същите нива и цени на Макита,Бош или Хилти.Отговора беше че при FESTOOL се плаща малко повече за име.Като се замисля,виждам че и Макита а и Бош имат техника за по 1200-1300лв.но пък нямат екстрите на FESTOOL-а.
Според мен си заслужава и то само ако се ползва постоянно (като при мен).
Mega - специалист
Гледам в Lidl пускат Зеге. Добре изглежда и компактно. Дали си заслужава за домашни нужди.

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _14778.htm
valentin114 - специалист
Според мен си заслужава. Мощността му е добра и всичко си има: регулиране на обороти, махаловидна функция. За мен особено ценна е основата. Имам нелошо зеге, но с вече деформирана основа, затова споделям. И като се има предвид и гаранцията...Май единствения недостатък е сервизната база, но в гаранционен период съм чувал, че връщат парите без да хабят нервите на клиента.
Mega - специалист
... Аз за това питам. Защото за работата купувам само фирмени и скъпи инструменти. Но Зеге ми трябва на вилата а не в работата и си мисля, че може би ще е добро за хоби клас.
Chefo77 - майстор
Много добре изглежда! Иди на място, хвани го в ръка - защото не всяко зеге пасва не на всяка ръка - и ако ти е добре - дерзай, щом си се решил. Имай предвид, че този тип зегета се управляват една идея по-трудно от тези с дръжката, но режат по-добре по-дебели елементи. За по-малки и тънки по-удачен избор са другите.
професионал - специалист
Имах навремето такова Спарки-Елтос - тази форма за мен е по-удачна!
ebahti - майстор
Neма кво да му мислиш-зимай го,още повече че има поне 2год. гаранция.Аз когато си правих покрива си взех от "кауфланд" ръчен циркуляр.Доста време го тормозих яко,докато се опитах да отрежа 1 дъска на кофти място, усуках го и той се преетакова.....от сервиза казаха че не могат да го оправят-а в магазина ми върнаха парите щото в момента нямали да ми дадът нов :-D ама аз вече си бях свършил работа :lol:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: