• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
LazarGanev написа:
Ако се спука мембраната РС престава да функционира, защото се пълни с вода, а тя не се свива.
А къде отива въздуха, който е в мембраната?
saraneron - специалист
Постепенно се разтваря във водата,затова се слага мембраната ,да раздели въздуха от водата.
LazarGanev - "Велик майстор"
bulhomes2 написа:
LazarGanev написа:
Ако се спука мембраната РС престава да функционира, защото се пълни с вода, а тя не се свива.
А къде отива въздуха, който е в мембраната?
Отива в системата, излиза през обезвъздушителите или остава там и пречи :)
bulhomes2 - майстор
saraneron написа:
Постепенно се разтваря във водата,затова се слага мембраната ,да раздели въздуха от водата.
Ето това е възможния отговор, за което благодаря на saraneron. Надявам се някой да знае как става във времето това разтваряне. Да приемем, че балона е цилиндър със ф30 см и височина 50 см. Водата и въздуха са до средата му. Имаме неподвижно водно огледало с площ 0.07065 кв.м., налягане 2 бара, обем на въздуха 0.0176625 куб.м. Обема на водата не знам как е по правилно да приемем - дали само този в разширителния съд (0.0176625 куб.м.) или този в цялата инсталация (да кажем 50 л - 0,05 куб.м.). Задачата е за колко време ще се разтвори всичкия въздух във водата.

ПП.Силно се надявам Фло да се включи
iliana - специалист
мен повече ме интересува казаното за котления камък
ами това означава, все едно нямам никакви защити-двата вентила предпазват ли ме изобщо,ако се запушат къде ще отиде тва налягане и гореща вода
ако е така, котлен камък ще има и в помпата, и по радиаторите
ZMeyGorianin - майстор
Тези вентили нямаха ли лостче с което чрез натискане се проверяват за пропускливост-нещо като на тенджерите под налягане?
iliana - специалист
лично моите нямат
на единия пише 3 бара, на другия 90 градуса и това е
значи да има за какво да се притеснявам
преди си мислех че някой боклук можеу да заседне, ама си викам тва налягане ще го изхвърли
виж обаче ако е котлен камък е лошо
ArturDent - Почти Безобиден
iliana написа:
лично моите нямат
Няма начин да нямат!
Я пусни една снимка и ще ти го покажа. А вместо лостче дали няма една червена врътка?

Например:
Изображение
iliana - специалист
а подобен е
единия има червена врътка, другия черна
а как се проверява
LazarGanev - "Велик майстор"
iliana написа:
а как се проверява
Като завъртиш червената врътка.
Какъв котлен камък и какъв страх не знам - водата в отоплителната система не съдържа котлен камък, той се е отделил още първите 1-2 дни.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Замръзнал разширителен съд ?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: