Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
paralesa - специалист
Ще каже човек,че не знаете как се прави по новото строителство?
Какво ли не съм виждал...Това информационните кабели да вървят паралелно с останалите в едно гофре е редовно и не ми прави вече впечатление. Но какви ли не изцепки съм виждал...На прима виста се сещам информационните кабели вътре в ревизията за газта. КАто дойдоха ония да си слагат тръбите какво мазало направиха с интернета ни не е истина. После караници...ние спорим,че това е нашата ревизия,те,че е тяхната и накрая идва проектанта ,който се изпъчва-двете сме ги предвидили заедно да вървят ...Заедно с колегите се смяхме с гъза си...Накрая ест,две седмици хората стояха без нет,докато газта работят,после си пуснахме наши гофрета и пак всичко наедно :)

Та така де,тази гледка ми е позната и не виждам нищо ново :) ...МЕжду другото какво им е на гъвкавите проводници? Нали много жилния кабел е с по-малко съпротивление от едножилния?
kam34 - специалист
И как ще ги осучеш жиците с по малко съпротивление :wink:
Gregari - помощник
Благодаря за съветите най вече от PCL82!
Не съм и очаквал нещо по различно от така нареченото "ново строителство" некъдърници колкото искаш!
Таблото мисля да го сменя с по голямо това е малко, а и не виждам къде може да се сложат още нулеви шини.
За главния предпазител трябва видя в главното табло колко ампера е и да ли може да се вдигнат тези 32А.

Предпазителите след ДТЗ – та как трябва да са?
Отворени кутии няма всичките са замазани в мазилката :) интересно, че на всички конзоли за контактите излизат мостови плътни проводници - ще падне търсене на разклонителни кутии:)
hidrazin - майстор
Ами с нещо такова?
Изображение
Изображение
kam34 - специалист
hidrazin написа:
Ами с нещо такова?
Изображение
Изображение
Тия ги покажи на мангалите които са правили инсталацията :lol:

Gregari няма нужда от повече нулеви шини и по голямо табло. Едната ДТЗ захранва 2 а другата 3 кръга и спокойно проводниците могат да се усучат и да се стегне после усуканата част хубаво в клемата на самата защита. Така лявата шинка със сините проводници ще остане за нулева шина преди дефектно токовите защити. От нея ще взимаш нула към входовете за двете защити и директна нула за кръговете без ДТЗ. На всички гъвкави проводници им слагаш кабелни накрайници тип гилза каквито ти показаха по горе на картинката и ги стискаш със специални клещи http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/e ... plier.html
Главен предпазител си слагаш същия като в главното табло не си ограничавай тока сам.

Като им гледам изпълнението очаквай в бъдеще сериозни проблеми. Въобще не ми се вярва в замазаните разклонителни кутии да са ползвали гилзите и клемите от картинката :evil: Най вероятно магистралите са гъвкави в гофре за по лесно изтегляне а отклоненията замазани мостови до контактите. Усукан гъвкав проводник около мостов баси и картинката.
hidrazin - майстор
Усукан гъвкав проводник около мостов баси и картинката.
Направо си представям каква хубава връзка правят!
Па де да знам - може си запоили с тинол? :?
Направо си вярвам!Ако успееш прегледай кутиите да не береш после ядове с тях.
Ако са замазани си вземи един безконтактен детектор на напрежение - струва 20-тина лева и ще ти върши работа
и за в бъдеще.
kam34 - специалист
Едва ли са ги калайдисали, щяха да го направят и на нулевите шини.
hidrazin - майстор
Ами аз и затова толкова си вярвам. :finga:
Иначе аз самия само веднъж съм го правил за мой много добър приятел.
И там нямаше многожични, но всичко е запоено.Така решихме, така му обещах и така го направих.
Интересно ще ми е да видя физиономията на този дето ще му с наложи някога да отвори кутия.
Ама...дали?
:partyman:
kam34 - специалист
Интересно от къде ли идва дебелия жълтозелен кабел. То при такава работа всичко може да очаква човек.
hidrazin - майстор
От тръбите за парно или студената вода? :lol:

Тема "Ел. табло с две дтз защити, разкл. кутии проблем ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: